eur:
388.87
usd:
359.31
bux:
66263.18
2024. február 23. péntek Alfréd
David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete az érkezése után tartott sajtótájékoztatón a Liszt Ferenc-repülőtéren 2022. szeptember 2-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

„Putyint ölelgető Magyarországról” beszél a budapesti amerikai nagykövet

Nyilvánvaló, hogy Magyarország figyelmen kívül hagyja a NATO érdekeit – fogalmazott az Amerikai Kereskedelmi Kamara rendezvényén.

David Pressman budapesti amerikai nagykövet az Amerikai Kereskedelmi Kamara rendezvényén tartott beszédet. Az Index beszámolója szerint a szuverenitásvédelmi törvényjavaslatról beszélt, azt összehasonlítva Oroszország külföldi ügynökökről szóló törvényével, amely a magyar jogszabályhoz képest „enyhe és szelíd”.

A nagykövet hazánk NATO-tagságát nem szövetségnek, csak „szerződésnek” tekinti, mivel a NATO „politikai-katonai szövetsége demokráciák szövetsége, ami közös értékekre épül”.

Szerinte „nyilvánvaló, hogy Magyarország figyelmen kívül hagyja a NATO érdekeit”, mivel „Putyint ölelgeti”, és a kormány azzal fenyegetőzik, hogy feltartja az Ukrajnának nyújtott, létfontosságú segélyeket.

Címlapról ajánljuk
Berlin is támogatja Mark Rutte NATO-főtitkári jelölését – de ez még kevés

Berlin is támogatja Mark Rutte NATO-főtitkári jelölését – de ez még kevés

Növekszenek a leköszönő holland miniszterelnök, Mark Rutte esélyei arra, hogy a hivatalából októberben távozó Jens Stoltenberget váltsa a NATO főtitkári tisztségében. Washington és London után Berlin is hivatalosan bejelentette, hogy a holland jobboldali liberális politikus jelölését támogatja. Az új főtitkár megválasztásához ugyanakkor szükség van valamennyi tagállam támogatására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×