eur:
389.39
usd:
362.7
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Shahed combat drone flying over fields of Ukraine, aerial view, drone attack, war in Ukraine, 3d render.
Nyitókép: Olena Bartienieva/Getty Images

Tömeges ukrán dróntámadást hiúsított meg Moszkva

Húsz ukrán drónt semmisített meg Oroszország légterében, a moszkvai, a tulai, a kalugai és a brjanszki régió felett a légvédelem vasárnapra virradóra - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester a történteket „tömeges dróntámadás-kísérletnek” nevezte. A távirányírott repülőszerkezeteket a moszkvai régió különböző területein észlelték: Naro-Fominszk közelében, Ogyincovo és Ramenszkoje és Podolszk környékén.

Andrej Vorobjov, a régió kormányzója öt drón elfogásáról számolt be, amelyek három esetben „a földön lévő építményekben kárt okoztak”, de senki sem sérült meg. A politikus kártérítést ígért a lakosoknak. Az orosz főváros három repülőterén 15 repülőjárat indítását és fogadását halasztották el.

Alekszej Gyumin, Tula megye kormányzója közölte, hogy az azonos nevű városban egy lelőtt ukrán drón lakóházba csapódott. Ennek következtében egy ember megsebesült, három lakás ablakai pedig betörtek. A megye légterében legkevesebb három drónt semmisítettek meg.

Alekszandr Bogomaz, Brjanszk megye kormányzója négy drón megsemmisítéséről számolt be, Vlagyiszlav Sapa, Kaluga megye kormányzója szerint pedig két járás felett lőttek le drónokat.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×