eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Videofelvételről készített kép, amelyen Derek Chauvin volt minneapolisi rendőr beszél perének ítélethirdetésén, meleltte az ügyvédje, Eric Nelson a Minnesota állambeli Minneapolisban 2021. június 25-én. Chauvint 22 és fél évi börtönre ítélték, amiért 2020 májusában, őrizetbe vétel közben megölte az afroamerikai George Floydot.
Nyitókép: MTI/AP/Bírósági TV pool

Megkéselték a börtönben a George Floyd halála miatt elítélt rendőrt

Derek Chauvin életveszélyesen megsérült, kórházba vitték.

Derek Chauvin az arizonai Tucson szövetségi börtönében töltötte büntetését. Egy rabtársa támadt rá és súlyosan megsebesítette – írja az AP.

A támadásról a börtön is beszámolt, de azt nem erősítették meg, hogy a volt rendőr az áldozat.

A HVG felidézi, hogy Chauvin ügyvédje korábban azt kérvényezte, hogy a férfit tartsák távol a többi rabtól, mert arra számított, hogy az elítélt rendőr a rabtársai célpontja lesz. Korábban Minnesotában Chauvint "nagyrészt a saját védelme érdekében" tartották magánzárkában.

Derek Chauvin Minneapolisban 2020. május 25-én, rendőrségi intézkedés során kilenc percig térdelt a megbilincselt, levegőért kapkodó George Floyd nyakán és hátán. Az erről készült felvétel az Egyesült Államokban tiltakozó hullámot váltott ki, és felszínre hozta a rasszizmus, a rendőrségi erőszak és a társadalmi egyenlőtlenségek problémáját.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 20:10
×
×
×
×