eur:
389.63
usd:
362.78
bux:
67980.8
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Drón. Forrás: Getty Images
Nyitókép: Anton Petrus/Getty Images

Lelőtt orosz drón okozott károkat Kijevben

A drón darabjai két embert megsebesítettek.

Az orosz hadsereg drónokkal támadta Kijevet szonbat hajnalban.

Az ukrán főváros legalább három kerületét érte dróntámadás szombat hajnalban. Vitalij Klicsko kijevi polgármester szerint a légvédelem által megsemmisített drónok darabjai épületekbe, köztük lakóházakba csapódtak, elektromos vezetékeket szaggattak szét, több helyen áramkimaradás van.

A polgármester szerint

az ukrán főváros elleni szombat hajnali orosz támadásban ketten megsebesültek.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton azt közölte, hogy Oroszország az éjszaka folyamán több mint 70, iráni gyártmányú Sahed típusú drónt indított Ukrajna ellen, amelyek többségét lelőtték. Az államfő szerint "szándékos terrorcselekmény" volt a hajnali órákban indított orosz támadás, amikor Ukrajnában az 1930-as évek elején a szovjet hatóságok által mesterségesen előidézett ukrajnai éhínség következtében elhunyt több millió emberre emlékeznek.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×