eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Észak-Korea katonaiműhold-programjáról szóló híradást néznek dél-koreai utasok a szöuli főpályaudvaron 2023. november 21-én. Az észak-koreai vezetés arról értesítette Japánt, hogy november 22. és december 1. között megkísérli pályára állítani saját fejlesztésű kémműholdját, amelynek hordozórakétáját a Sárga-tenger és a Kelet-kínai-tenger irányában tervezi indítani. Phenjan eredetileg októberre tervezte harmadik fellövési kísérletét, a májusi és az augusztusi kudarcba fulladt kísérleteket követően.
Nyitókép: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

Amerikai bázisokra leshetett be Észak-Korea új műholdja

Legalábbis az állami propaganda ezt állítja.

Egy Észak-Koreából november 21-én felbocsátott műhold állítólag felvételeket készített egyebek között egy dél-koreai kikötőben horgonyzó amerikai repülőgép-hordozóról és hawaii amerikai katonai létesítményekről.

A KCNA észak-koreai hírügynökség beszámolója szerint Kim Dzsong Un szombaton látogatott az észak-koreai űrközpontba, ahol fényképeket mutattak neki friss, november 25-én "ellenséges területek felett készült fontos célpontokról." Ezek a fotók részben dél-koreai területek fölött készültek, látható rajtuk például az amerikai haditengerészet nukleáris meghajtású repülőgép-hordozója, a USS Carl Vinson is, amely Busan katonai kikötőjében horgonyoz november 21-ike óta.

A hírügynökség szerint a műhold a Hawaii-szigetek felett is átrepült, ahol a Pearl Harbor-i haditengerészeti bázist és a Hickam légitámaszpontot fényképezte.

Észak-Korea november 21-én állította pályára a műholdat. Ezt megelőzően Phenjan augusztusban és májusban sikertelenül próbálkozott műholdfellövéssel.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×