eur:
389.81
usd:
363.75
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Párizs, 2017. szeptember 14.Az olimpiai ötkarika a párizsi Trocadero téren, az Eiffel-torony előtt 2017. szeptember 14-én, miután az előző nap bejelentették, hogy Párizs nyerte el a 2024-es nyári olimpia rendezési jogát. (MTI/EPA/Ian Langsdon)
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Párizsi olimpia: aggódik a polgármester

Párizs polgármestere szerint nem készülnek el a közösségi közlekedéssel a szükséges színvonalon a jövő évi nyári olimpiára.

Anne Hidalgo úgy véli, hogy bizonyos helyeken nem áll majd rendelkezésre elegendő vonatszerelvény. A TMC csatorna Quotidien című műsorában kérdezték a városvezetőt, aki két problémás területet nevezett meg:

a közösségi közlekedést, illetve a hajléktalanok elhelyezését.

Hidalgo úgy fogalmazott, hogy a közlekedést illetően napi problémákkal küszködnek jelenleg is, a pontosságot és a kényelmet illetően. Hozzátette, hogy az olimpia idején lesznek olyan helyek, ahol a közösségi közlekedést nem tudják a megfelelő szintre hozni, mert hiányoznak a szerelvények, így nem lesz elégséges szintű a járatok gyakorisága. Arra a kérdésre, hogy szerinte ezért a Párizs környéki közlekedést szervező Île-de-France régió tehető-e felelőssé, úgy reagált, hogy „egy kicsit a kormány is. Ugyanakkor ezt az egészet együtt csináljuk, úgyhogy magamat is érintettnek érzem” – tette hozzá.

Clément Beaune közlekedési miniszter máris reagált a polgármester kijelentéseire, és arra biztatta őt, hogy vegyen részt a közlekedés szervezéséért tevékenykedő stratégiai bizottságok munkájában, ahelyett, hogy felhajtást csinálna.

Hasonlóan foglalt állást Valérie Pécresse, Île-de-France régió elnöke is, aki úgy fogalmazott: értékelnék Anne Hidalgo jelenlétét az olimpiával és a paralimpiával összefüggésben tevékenykedő mobilitási bizottságok ülésein, amennyiben lennének javaslatai a közlekedést illetően.

A Magyar Olimpiai Bizottság a helyszíni terepszemléit követően már többször jelezte, hogy

a játékok idején nagy forgalomra kell majd számítani és hatalmas lesz a tömeg,

a szervezőbizottság pedig a sportolóknak, szakembereknek is azt javasolja, hogy tömegközlekedéssel utazzanak.

A párizsi olimpia hivatalosan július 26-án kezdődik majd jövőre és augusztus 11-ig tart, míg a paralimpiára augusztus 28. és szeptember 8. között kerül sor.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×