eur:
393.73
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pexels.com

Bajorországban betiltottak egy szlogent a közel-keleti konfliktus miatt

Bajorország német tartományban betiltották a palesztinpárti tüntetések alkalmával gyakran elhangzó "A folyótól a tengerig" szlogent - közölte pénteken a müncheni főügyészség hivatala.

A szabályozás a német belügyminisztérium döntését követi, amellyel betiltották a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezetet, és feloszlatták a Samidoun palesztin szervezetet az Izrael elleni október 7-i támadás nyomán.

A tiltó rendelkezés értelmében büntetőeljárás indítható függetlenül attól, hogy az Izrael-ellenes szlogen németül vagy más nyelven hangzik-e el.

A bajor rendelkezés csak az adott tartományra érvényes, és hasonló büntetéseket von maga után, mint a horogkereszt vagy a náci szlogenek használata, amelyet három évig terjedő börtönnel vagy pénzbírsággal sújthatnak.

Augusztusban a berlini közigazgatási bíróság még úgy foglalat állást, hogy a szlogen alkalmazása önmagában nem testesít meg vétséget.

"A folyótól a tengerig" kifejezés még az 1960-as évekből származik és a Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) használta arra, hogy kifejezze kitűzött célját Palesztina felszabadítására a Jordán-folyótól a Földközi-tengerig, vagyis más szavakkal Izrael állam eltörlését értette ez alatt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×