eur:
389.15
usd:
363.69
bux:
68242.11
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Izraeli tüzérüteg lövegei lőállásban a libanoni határnál, Felső-Galileában 2023. október 18-án. Az izraeli hadsereg szerint a Gázai övezetet uraló Hamásszal szövetséges libanoni Hezbollah síita szervezet rakétákkal lőtte az izraeli állásokat, az izraeli haderő pedig válaszcsapásokat mért a Hezbollah állásaira.
Nyitókép: MTI/EPA/Ajal Margolin

A Hezbollahra is csapást mértek az izraeli erők

Olyan célpontokat talált el, amik a Hezbollah libanoni síita szervezet infrastruktúrájához és állásaihoz tartoznak

Daniel Hagari, izraeli katonai szóvivő elmondta, hogy Izrael az éjszaka folyamán az északi határon túl is csapást mért, válaszul a Libanonból érkező lövésekre, és olyan célpontokat talált el, amik a Hezbollah libanoni síita szervezet infrastruktúrájához és állásaihoz tartoznak − írta meg a The New York Times.

Elemzők szerint a Hezbollah folyamatosan alacsony intenzitású támadásokat intézett észak–izraeli célpontok ellen, hogy szolidaritást vállaljon a Hamásszal anélkül, hogy kockáztatná a teljes körű összecsapást.

Az ENSZ migrációs ügynöksége szerint eddig közel 29 ezer ember kényszerült lakóhelye elhagyására Libanonban az Izraellel közös határ mentén szinte naponta zajló összecsapások miatt. Ez a szám hétfő óta több mint 37 százalékkal emelkedett.

(Nyitóképünk illusztráció: Izraeli tüzérüteg lövegei lőállásban a libanoni határnál, Felső-Galileában 2023. október 18-án. MTI/EPA/Ajal Margolin)

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×