eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Az ultraalacsony károsanyag-kibocsátású zónák (ULEZ) belvároson túli kiterjesztése ellen tiltakoznak tüntetők a londoni kormányfői rezidencia, a Downing Street 10. előtt 2023. augusztus 29-én. A brit fővárosban ezen a napon lép hatályba az autósok millióit érintő ULEZ kiterjesztése, amelynek értelmében a nem megfelelő károsanyag-kibocsátású járművek a nap 24 órájában, a hét minden napján csak díjfizetés ellenében hajthatnak be Buckinghamshire, Essex, Hertfordshire, Kent és Surrey határaira annak érdekében, hogy csökkentsék a légszennyezést Nagy-Londonban. Londonban 2019-ben a világon elsőként vezették be az ultra alacsony károsanyag-kibocsátású zónát (ULEZ).
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Uniós autósok bírságait fizethetik most vissza

Adatvédelmi botrány robbant ki több ezer, az EU-ban regisztrált gépjárműre kiszabott bírság körül, miután kiderült, hogy a Brexit után jogellenes módon fértek hozzá az adataikhoz a brit végrehajtók.

Vizsgálatot indított a belga közlekedési minisztérium az adatvédelmi szabályok esetleges megsértése, miután több ezer, az Európai Unióban nyilvántartott gépjárműre szabtak ki büntetést, azok ugyanis jogosulatlanul hajtottak be London alacsony károsanyag-kibocsátású zónáiba – írja a Guardian alapján a vezess.hu.

A autósok a szabálysértés miatt úgy kaptak pénzbírságot a Transport for London (TfL) végrehajtótól, hogy amióta az Egyesült Királyság kilépett az EU-ból, a brit hatóságok csak abban az esetben férhetnek hozzá az uniós állampolgárok személyes adataihoz, ha valamilyen bűncselekményt követtek, viszont a közlekedési szabálysértés nem tartozik ebbe a kategóriába.

A belga hatóságok szerint a TfL visszaélt a jogi hatáskörével, és így több mint húszezer uniós gépjármű adatait szerezte be, majd továbbította az Euro Parking számára végrehajtás céljából. Az ügyben fegyelmi eljárás indult, annak idejére fel is függesztették a végrehajtó hozzáférését a hivatalos gépjármű-adatbázishoz.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×