eur:
394.94
usd:
372.07
bux:
0
2024. április 17. szerda Rudolf
Tűzoltók a Velence Mestre nevű városrészében történt buszbaleset helyszínén 2023. október 3-án, miután a busz lezuhant egy felüljáróról az út mellett futó vasúti sínekre. A balesetben legkevesebb 21 ember életét vesztette és 12-en megsérültek.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Andrea Merola

Olaszországi buszkatasztrófa: újabb súlyos balesete volt egy ugyanolyan kínai elektromos busznak

A típust ideiglenesen kivonták a forgalomból.

Luigi Brugnaro velencei polgármester bejelentette, hogy a város felfüggeszti a La Linea társaság által üzemeltetett Yutong elektromos buszok használatát, miután szombaton Mestre városrészben oszlopnak ütközött egy ilyen jármű, és tizenöten megsérültek – írja a hvg.hu.

Október 3-án egy ugyanilyen típusú busz zuhant le a városban egy felüljáróról, akkor húsz utas és a sofőr életét vesztette.

Jelenleg a buszok ellenőrzése folyik, a nyomozók mindkét baleset okának megállapításán dolgoznak.

A súlyos katasztrófa óta az is kiderült, hogy korábban is volt egy balesete ennek típusnak. Ez még júniusban történt, és a sofőr azt nyilatkozta, hogy jármű fékasszisztens rendszerében érzékelt problémát, amely fékezés helyett egyfajta gyorsítást végzett, emiatt ütközött. A vizsgálatok nem tárták fel ezt a körülményt, és a sofőrt azóta elküldték a cégtől.

Címlapról ajánljuk
Ijesztő méreteket ölt a szamárköhögéses esetek száma Csehországban

Ijesztő méreteket ölt a szamárköhögéses esetek száma Csehországban

Több mint 60 éve nem volt ennyi szamárköhögéses eset Csehországban, mint idén tavasszal. Az éve eleje óta még mindig terjedőben lévő betegség felkeltette az érdeklődést a védőoltás iránt, a cseh egészségügyi rendszer azonban nincs felkészülve ekkora keresletre. Az egészségügyi minisztérium azt ígéri, hogy a héten 100 ezer vakcinát szerez be külföldről, hogy megállítsa a betegség továbbterjedését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×