eur:
393.12
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Palesztin férfiak egy izraeli katonai járművön a Gázai övezet északi részén 2023. október 7-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet reggel óta 2500 rakétát lőtt ki Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Eddig 22 halottról és félezer sebesültről tudni, a fegyveresek izraeli túszokat hurcoltak magukkal a Gázai övezetbe. Izrael teljes mozgósítást rendelt el.
Nyitókép: Haitham Imad

Katar közvetíteni próbál Izrael és a Hamász között

A Perzsa-öböl menti arab ország képviselői kapcsolatba léptek a Hamásszal, hogy tárgyalások kezdődjenek a fogolycseréről.

A közvetítők a Gázába hurcolt izraeli nőkért és gyerekekért cserébe 36, Izraelben bebörtönzött palesztin elengedését szeretnék elérni. A Reuters úgy értesült, hogy a tárgyalások már szombaton este megkezdődtek, méghozzá az Egyesült Államok támogatásával.

A hírügynökséget úgy tájékoztatták, hogy a megbeszéléseken "pozitív haladást" értek el.

Londonban azt is közölték, hogy a katari közvetítők a szombati támadás megindulását követően léptek kapcsolatba a Hamasz Dohában és Gázában lévő képviselőivel.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×