eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
WASHINGTON, DC - APRIL 12: World Food Program USA Board Chairman Hunter Biden (L) and U.S. Vice President Joe Biden attend the World Food Program USAs Annual McGovern-Dole Leadership Award Ceremony at Organization of American States on April 12, 2016 in Washington, DC.  (Photo by Teresa Kroeger/Getty Images for World Food Program USA)
Nyitókép: Teresa Kroeger/Getty Images for World Food Program USA

Hunter Biden a bíróság előtt

Ártatlannak mondta magát első bírósági meghallgatásán kedden az amerikai elnök fia, Hunter Biden, aki ellen tiltott fegyverbirtoklás miatt indult büntető eljárás.

Joe Biden fia Delaware állam szövetségi kerületi bíróságán jelent meg, hogy meghallgassa az ellene felhozott három vádpontot, amelyek elvben összesen akár 25 év börtönnel büntethetők.

A védőügyvédek jelezték, hogy kezdeményezni fogják a vádak ejtését, mert azokat alkotmányellenesnek tartják.

A meghallgatáson a bíró Hunter Biden szabadlábon maradásához több feltételt szabott, ezek között szerepel, hogy munkát keres, és tájékoztatást ad minden külföldi utazásáról, nem fogyaszt alkoholt és nem használ kábítószert, valamint vállalja, hogy bármikor ellenőrizhetik teljesíti-e ezeket a feltételeket.

A tiltott fegyverbirtoklás vádjának alapja, hogy Hunter Biden 2018 őszén egy lőfegyver vásárlása során hamisan töltötte ki az ilyen esetekre előírt nyomtatványt, és azon azt állította, hogy nem rendszeres kábítószerfogyasztó. Az Egyesült Államok törvénye szerint aki bizonyítottan kábítószerfüggőségben szenved nem birtokolhat lőfegyvert.

Biden elnök fia ellen 2018-ban indult nyomozás adó-bűncselekmények gyanújával, ami később a tiltott fegyverbirtoklás ügyével egészült ki.

Idén júniusban vádalku keretében Hunter Biden a bíróság előtt bűnösnek mondta magát két kisebb súlyú adóbűncselekmény vádjában. A vádalku részeként elkerülte volna a börtönt, a fegyverbirtoklási ügyében pedig nem is állt volna bíróság elé. A bíró ugyanakkor júliusban elutasította a vádalkut annak egyes részletei miatt. Ezt követően történt meg a vádemelés Delaware államban a tiltott fegyverbirtoklás miatt.

David Weiss, a nyomozással megbízott különleges ügyész szeptemberben jelezte, hogy küszöbön áll a vádemelés Hunter Biden ellen adófizetés elmulasztása miatt is.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×