eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Füst tódul ki egy lakóépület ajtaján és ablakán Rotterdamban, ahol egy fegyveres megsebesített egy 39 éves nőt és annak 14 éves lányát, majd a lövöldözés után felgyújtotta az áldozat házát 2023. szeptember 28-án. Az elkövető később a rotterdami Erasmus Egyetemi Klinika egyik tantermében lelőtt egy 46 éves tanárt. A helyszínen tűz ütött ki. A két támadás 32 éves gyanúsítottját letartóztatták, a lakóépületben és a kórházban keletkezett tüzeket megfékezték. A magánházban megsebesített nő belehalt sérüléseibe.
Nyitókép: MTI/EPA/ANP MEDIATV/Marco van der Caaij

Szomszédait is lelőtte a rotterdami ámokfutó

Péntekre virradóan elhunyt az előző nap Rotterdamban, két helyszínen, egy lakóházban és az Erasmus Egyetemi Klinikán elkövetett lövöldözés harmadik, 14 éves áldozata - közölte az NL Times című angol nyelvű holland napilap rendőrségi információkra hivatkozva pénteken.

A rotterdami rendőrségnek az X közösségi oldalon csütörtök délután közzétett tájékoztatása szerint egy fegyveres előbb Rotterdam belvárosának egyik lakóházában nyitott tüzet, majd nem sokkal később a közeli kórház egyik oktatóterméből jelentettek fegyveres támadást.

Fred Westerbeke, a rotterdami kerületi rendőrkapitányság vezetője péntek reggel közölte: a 14 éves áldozat a belvárosi lakóházban elkövetett első lövöldözésben halálosan megsebesített 39 éves nő lánya. A fiatal áldozat ikertestvére még a lövöldözés ideje alatt menekült el a helyszínről, és a szomszédoknál keresett menedéket. A lövöldözés áldozata továbbá az egyetemi klinika oktatótermében halálosan megsebesített 46 éves tanár - emlékeztetett.

A hírportál beszámolt arról, hogy

a 32 éves elkövető, akit Faoud L. néven azonosítottak, az orvosi egyetem hallgatója és a lakóházban lelőtt nőnek és lányának szomszédja volt,

akik többször tettek bejelentést a rendőrségen az elkövető kutyájával és nyulaival szembeni nem megfelelő bánásmódja miatt.

Faoud ismert a bűnüldöző szervek előtt. Legutóbb 2021-ben állatkínzás miatt indítottak ellene eljárást, ami elmarasztaló ítélettel zárult. Az ítéletről az ügyészség értesítést küldött az orvosi egyetemnek, amelyben "komoly aggályokat" fogalmaztak meg a hallgatóval kapcsolatban. A levelet az elkövető később megosztotta az interneten, kifogásolva, hogy nem kaphat diplomát, noha minden vizsgáját sikerrel teljesítette. Bejegyzésében egyik tanárát, egy, a 40-es éveiben járó orvost hibáztatott - írták.

A rotterdami kerületi rendőrkapitányság vezetője csütörtök esi sajtótájékoztatóján elmondta: a gyanúsított tette elkövetésekor a holland rendvédelmi szervek "harci típusú" ruházatát, valamint golyóálló mellényt, hátizsákot és fejhallgatót viselt. Az első lövöldözést követően felgyújtotta az áldozatok házát, majd a rotterdami Erasmus Egyetemi Klinikára ment, ahol belépett egy tanterembe, és lelőtte a tanárt. Az elkövetőt a kórház közelében fogták el, miután a kórházat is felgyújtotta.

A férfi egyedül cselekedett, szándékát előre kitervelte, amit az is bizonyít, hogy a lövöldözés két helyszíne legalább másfél kilométerre van egymástól" - tette hozzá a rendőrkapitány.

(A nyitóképen: füst tódul ki egy lakóépület ajtaján és ablakán Rotterdamban, ahol egy fegyveres meglőtt egy 39 éves nőt és annak 14 éves lányát, majd a lövöldözés után felgyújtotta a házat is.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×