eur:
390.72
usd:
358.59
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Nyitókép: U.S. Marines

Lezuhant egy amerikai katonai gép, három halott

Lezuhant egy amerikai katonai repülőgép Ausztrália északi partjainál, három amerikai katona meghalt - közölte vasárnap az amerikai haditengerészet egy tisztviselője.

A tájékoztatás szerint: "Összesen 23 ember volt a fedélzeten. Hárman meghaltak, öt sérültet pedig súlyos állapotban szállítottak a Darwini Királyi Kórházba" - mondta. A többi sérültet a helyszínen látták el - tette hozzá a nyilatkozó. A korábbi jelentések még nem számoltak be halálos áldozatokról, csupán három sérültről, akik közül egy válságos állapotban volt.

A baleset az ausztráliai Északi Területen, a Darwintól északra fekvő Tiwi-szigeteknél történt egy kiképzési gyakorlat során - jelentette az AAP hírügynökség. A helyi 9 News tévéadó arról számolt be, hogy egy amerikai Bell Boeing V-22 Osprey típusú repülőgép járt szerencsétlenül.

Az ausztrál védelmi minisztérium szóvivője, akit az ABC helyi műsorszolgáltató idézett, azt mondta, hogy az incidens a Predator's Run 2023 (A ragadozó futása 2023) kódnevű hadgyakorlat során történt. Tájékoztatása szerint az incidensben az Egyesült Államok védelmi személyzete érintett, az Ausztrál Védelmi Erők tagjai nem.

A katonai manőverekben Kelet-Timor, Indonézia, az Egyesült Államok és a Fülöp-szigetek mintegy 2500 katonája vesz részt Ausztrália északi részén.

A billenőrotoros katonai konvertiplán, a helikopter és a szállítógép "keresztezése". A helikopterekhez hasonlóan képes függőlegesen fel- és leszállni. Biztonságát több halálos baleset után megkérdőjelezték. Tavaly négy amerikai tengerészgyalogos halt meg Norvégiában, amikor az ugyanilyen típusú repülőgépük lezuhant a NATO gyakorlatai során.

Huszonhárom éve, 2000 áprilisában egy Bell Boeing V-22 Osprey típusú repülőgép arizonai balesetében 19 tengerészgyalogos vesztette életét kiképzés közben. Öt éve, 2017-ben egy amerikai-ausztrál hadgyakorlat keretében az amerikai hadsereg egyik ilyen típusú gépe a tengerbe zuhant, miután egy hajó tatjának ütközött, akkor három ember meghalt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Orbán Viktor súlyos veszélyre figyelmeztet

Orbán Viktor súlyos veszélyre figyelmeztet

Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos angol oldalán megjelent az a jelentés, amit Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének címzett az elmúlt hetekben megejtett, orosz-ukrán háború lezárását célzó egyeztetéseiről. Ebben amellett érvel a kormányfő, hogy az EU-nak új fejezetet kellene indítania, hogy megteremtse a feltételeket egy ideiglenes tűzszünethez és/vagy béketárgylások megkezdéséhez.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×