eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Tu-214, orosz, keskeny törzsű, utasszállító
Nyitókép: Wikipedia/Alex Pereslavtsev

Orosz repülők jelentek még Finnország és Észtország felett

Rendkívüli engedélyt kapott három orosz utasszállító, hogy a viharok elkerülése végett rövid időre berepülhessen a finn és az észt légtérbe - közölték csütörtökön finn és észt tisztségviselők.

Az Európai Unió Oroszország Ukrajna elleni háborúja nyomán zárta le tavaly a tagállamok légterét orosz repülőgépek előtt.

A finn közlekedési hatóság, a Fintraffic megerősítette a szerdán kiadott rendkívüli engedélyeket. Leena Huhtamaa szóvivő az Yle finn közszolgálati rádiónak elmondta, hogy

a viharok miatt a repülőgépek kénytelenek voltak a tervezett menetiránytól eltérni.

Hozzátette: orosz és fehérorosz repülőgépek a finn légteret csak vészhelyzet esetén használhatják, ilyen estnek számít egy veszélyes időjárási helyzet elkerülése is. Az észt közszolgálati rádió mindössze annyit közölt, hogy Tallinn engedélyezte a kitérő manővert a gépeknek.

A Roszaviacija orosz légügyi hatóság közleményben mondott köszönetet a segítségért az uniós országoknak.

A Rossiya, a Ural Airlines és a Nordwind orosz légitársaságok Kalinyingrádba tartó vagy onnan indult gépeit érintette az engedély. Az orosz pilóták általában kénytelenek a Balti-tenger felé kitérőt tenni, hogy elérjék az orosz exklávé területét ahelyett, hogy átrepüljenek az uniós légtéren.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×