eur:
389.38
usd:
362.75
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Unsplash.com

Ott hagyták a serpát meghalni - vizsgálatot indítottak a pakisztániak

Vizsgálatot indítanak a pakisztáni K2 csúcsa alatt történt tragédia miatt, amely során meghalt egy 27 éves serpa – jelentette be Karrar Haidri, a Pakisztáni Hegymászó Klub titkára. Állítólag drónfelvételek is vannak a szituációról.

Ahogy arról az elsők között beszámoltunk július 27-án a világ második legmagasabb hegycsúcsára az a Kristin Harila is, aki ezzel rekordot döntött, három hónap és egy nap alatt mászta meg a világ összes nyolcezresét.

A norvég hegymászónő eredményeit már akkor beárnyékolta az, hogy a nemzetközi sajtóban megjelent értesülések szerint a csúcsra vezető úton kikerültek és magára hagytak egy haldokló teherhordót, aki később életét vesztette.

A 27 éves Mohammad Hasszan 150 méterrel a csúcs alatt zuhant néhány métert, a beszámolók szerint ugyan kötéllel felhúzták, összehangolt mentőakcióra annak ellenére sem került sor, hogy kifejezetten zsúfolt volt aznap az út, több serpa és hegyi vezető is elment mellette. A férfi végül néhány órával később meghalt, holott a szemtanúk szerint menthető állapotban volt - írja a 24.hu a X-ről származó bejegyzések alapján.

A legtöbb elbeszélés szerint a haldokló serpán senki sem segített, legalább ötven hegymászó lépett át a testén, maga Harila viszont tagadta a vádakat, sőt, azt állította, órákig próbálták megmenteni a serpa életét.

A Pakisztáni Hegymászó Klub által indított vizsgálat célja, hogy feltárja a tragédia körülményeit, kiderüljön, hogy valóban az emberi mulasztás vezetett-e a férfi halálához.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×