eur:
387.39
usd:
369.79
bux:
55993.16
2023. október 3. kedd Helga
Nyitókép: Batai Gergely/Facebook

Mutatjuk a leomlott Körös-hidat - Nem egyszerű a teljes bontás

A Gyulavarsándi híd bontása még folyik, a híd elbontott darabjait a hullámtérből eltávolítják, hogy egy esetleges érkező árhullám se tudja magyar területre sodorni - közölte a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) igazgatója szombaton, hozzátéve: pontszerű harmadfokú készültség van a Fehér-Körösön.

Szabó János ismertette: a román vízügyi szakemberek ideiglenes terelőművet feszítettek a mederbe, hogy az elsodródó híddarabokat felfogják.

A Kövizig munkatársai a Gyulavári hídnál lévő vízkárelhárítási helyen felkészülten várják az esetlegesen érkező uszadékokat, hiszen az ideiglenes terelőműben nem lehetnek teljesen biztosak - tájékoztatott. A híd fagerendáit vasszerkezet is rögzítette, így nemcsak a gerendák, hanem a vasdarabok is nagy kárt tudnának okozni a duzzasztó tömlőjében - fűzte hozzá.

A vízkárelhárítási helyen daruval, merülőfal szükség szerinti telepítésével biztosítják a gyulai duzzasztó védelmét, így azonnal ki tudják terelni az esetlegesen érkező híddarabokat. A munkát fénytornyok is segítik, amellyel huszonnégy órában látják el a figyelőszolgálatot.

A közlemény szerint június 9-én a Gyulai duzzasztó tömlőjét újra feltöltötték, és a duzzasztást visszaállították a nyári szintre, így az Élővíz-csatorna frissvíz betáplálását újra biztosítani tudják.

Az elmúlt napon - igazgatóság részéről - 24 ember vett részt a védekezésben - tájékoztatott a Kövizig igazgatója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a MATE Szent István Biztonságpolitikai Központ vezetője
Brutális változások előtt a hazai építőipar! - Senkit nem fog kímélni!

Brutális változások előtt a hazai építőipar! - Senkit nem fog kímélni!

A világ számtalan iparágában zajlik folyamatosan a digitális forradalom és nincs ez másként az építőiparban sem. A világ egyes részein azonban kilométerekkel járnak előttünk, így az egyetlen esély, hogy rohamlépésekkel zárkózunk fel, különben sokan kereshetnek új hivatást maguknak. A kulcs azonban nem a digitalizáció és az innováció, az csupán az eszköz! A cél az egyre nagyobb nyomást jelentő zöld kritériumok teljesítése, a nehezedő finanszírozási környezetben a költségek csökkentése és racionalizálása, valamint az építőipar humán erőforrásának újrastrukturálása. A törvény erejével forgatják fel az egész szektort, amint életbe lépnek a legújabb állami szabályok! Ne maradjon le Ön se az építőipar legfontosabb őszi csúcstalálkozójáról!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×