eur:
388.92
usd:
361.95
bux:
67945.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
NEW YORK, UNITED STATES - MAY 16: Duchess of Sussex Meghan Markle and Duke of Sussex Prince Harry attend the ceremony, which benefits the Ms. Foundation for Women and feminist movements, in New York, United States on May 16, 2023. Meghan Markle who wears a gold dress for Women of Vision Gala receives 2023 Women of Vision award from Gloria Steinem at Ziegfeld Ballroom on Tuesday night in New York City. (Photo by Selcuk Acar/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Selcuk Acar/Anadolu Agency/Getty Images

Megszólalt a taxis, akivel Harryék menekültek

A férfi egy nagyjából tízperces úton szállította a hercegi párt, akik láthatóan idegesek voltak az őket üldöző fotósok miatt.

Egy manhattani rendőrörsnél vette fel Harryt és Meghant a taxis, Sukhcharn Singh, aki Sonny név alatt nyilatkozott a BBC-nek. A herceg szóvivője szerint közel katasztrofális és könyörtelen üldözésnek voltak kitéve a pár tagjai - Sonny ugyanakkor nem tapasztalt igazi veszélyt abban a rövid időszakban, amíg vele utazott Harry és felesége.

"A 67. utcában voltam, amikor egy testőr leintett, a következő pillanatban pedig Harry herceg és felesége beugrott a taxiba. Elállt előttünk egy kukásautó, aztán megjelentek a paparazzók és elkezdtek fotózni" - emlékezett vissza. Harry és Meghan éppen megosztották volna vele úti céljukat, amikor a biztonsági őr telefonált nekik, hogy térjenek vissza a rendőrőrsre.

"Idegesnek tűntek, mintha egész nap üldözték volna őket. A testőrük azonban kontrollálta a helyzetet" - mondta a taxis.

Korábban a hercegi pár szóvivője azt közölte, kedd este Harry herceg és felesége majdnem katasztrófába torkoló üldöztetésben részesült. A New York-i rendőrség megerősítette az incidenst, úgy fogalmazva, hogy számos fotós "kihívás elé állította a közlekedésüket".

A pár egy díjátadó ünnepségen - a Ms Foundation Women of Vision Awards - vett részt New Yorkban Meghan édesanyjával, Doria Raglanddel együtt. Amikor távozásuk után üldözőbe vették őket, a szóvivő szerint megpróbáltak menedéket keresni a paparazzók elől egy manhattani rendőrőrsre menve - itt vette fel őket később a nyilatkozó taxis, aki szerint amíg autójában ültek, nem voltak veszélyben.

"Szerintem ez az egész túlzás, ne lássunk bele többet a kelleténél. New York a legbiztonságosabb hely, rendőrök állnak minden sarkon. Nincs okunk félni" - mondta, majd később hozzátette: az az üldözés, amire Harryék utalhattak, azelőtt kellett, hogy történjen, hogy hozzá beszálltak volna.

A lesifotósok akkor nem voltak agresszívak, amikor ő szállította a párt: tartották a távolságot, de valóban követték őket.

A hercegi párt szimpatikusnak találta: mint elmondta, kedvesen búcsúztak tőle és a nevét is megkérdezték. A rövid útért a testőr fizetett neki, szép borravalót hagyva: 50 dollárt kapott. A taxis egyébként hozzászokott már a híreségek szállításához: azt mondta, Keith Richards is utazott már vele.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×