eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Ukrán katonák és a kiképzésüket irányító brit tisztek tisztelegnek az áldozatok előtt az Ukrajna elleni háború megindításának első évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a délkelet-angliai Lydd katonai támaszponton 2023. február 24-én.
Nyitókép: MTI/AP/PA/Gareth Fuller

Már Litvánia is részt vesz az ukrán katonák kiképzésében

Katonai kiképzőket küldött Litvánia Németországba, hogy ott - német és belga kollégáikkal együtt - részt vegyenek ukrán katonák felkészítésében.

Az Európai Unió Ukrajnát támogató katonai segítségnyújtási missziója (EUMAM Ukrajna) keretében több nemzetiségű kiképzőprogram indult az ukrán hadsereg számára.

A német hadsereg által vezetett tanfolyamok május 15-ig tartanak.

Arvydas Anusauskas litván védelmi miniszter márciusban jelentette be: Litvánia nagyjából negyven kiképzőt tervez Németországba küldeni, hogy segítsenek az ukrán katonák továbbképzésére szánt különböző kurzusok megtartásában.

A tavaly ősszel létrehozott uniós kiképzőmisszió célja, hogy az ukrán katonák hatékonyabban tudják felvenni a harcot az orosz hadsereggel szemben.

Litvánia az EUMAM keretein kívül más kétoldalú és egyéb nemzetközi kezdeményezésekhez is csatlakozott, és idén már 2 ezer ukrán katona kiképzésében vettek részt litván szakemberek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×