eur:
392.82
usd:
367.85
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Ködtakaró borítja a tájat napfelkeltekor a hollandiai Groningenben 2019. augusztus 26-án.
Nyitókép: MTI/EPA-ANP/Siese Veenstra

Már Hollandiát is fenyegetik az oroszok

Oroszország az elmúlt hónapokban próbált információkat szerezni, annak érdekében hogy szabotálja a az Északi-tenger hollandiai részén lévő, az energiaellátáshoz létfontosságú infrastruktúrát – írta a NOS hírportál a holland katonai hírszerző ügynökség közlésére hivatkozva.

A MIVD igazgatója, Jan Swillens tábornok, a holland nemzetbiztonsági szervezettel közös sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy néhány hónappal ezelőtt egy orosz hajó jelent meg az Északi-tenger holland részén, és információkat próbált szerezni a tengeri szélerőműparkról. Mint mondta, a hajót időben felismerték és elirányították a parti őrség hajói, mielőtt bármilyen szabotázskísérletet tudtak volna végrehajtani. Swillens hozzátette: "ez újabb bizonyíték arra, hogy a Hollandiát fenyegető veszély sokkal közelebbi, mint ahogyan az elsőre tűnik".

Az MIVD és az AIVD közös jelentésében azt állítja, hogy Oroszország a szélerőművek mellett, internetkábelek és a gázvezetékek infrastruktúráját is megpróbálta titokban feltérképezni. A jelentés hozzáteszi, hogy Oroszország vélhetően a vízellátási hálózatokat is megpróbálja megcélozni.

Hollandia szombaton közölte, hogy több orosz diplomatát kiutasít az országból, arra hivatkozva, hogy Moszkva hírszerző tiszteket küld a hágai nagykövetségére. A kormány azt is bejelentette, hogy bezárja a szentpétervári holland főkonzulátust, és felszólította Oroszországot, hogy számolja fel kereskedelmi képviseletét Amszterdamban.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×