eur:
394.06
usd:
363.61
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijevi irodájából beszél a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport, a G7 vezetőihez a brüsszeli csúcstalálkozójukon 2022. március 24-én. A hét vezető ipari hatalom és az Európai Unió vezetői az Oroszország elleni szankciókról és a védelmi képesség erősítéséről tárgyalnak majd. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Joe Biden után az IMF elnöke tárgyalt Kijevben

Volodimir Zelenszkij szerint az IMF támogatása "egyben gazdasági fegyver is".

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) támogatása lehetőséget teremt arra, hogy Ukrajna erős maradjon – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, miután megbeszélést folytatott a kijevi látogatáson tartózkodó Krisztalina Georgievával, az IMF vezetőjével.

Az ukrán államfő szavai szerint az IMF támogatása "egyben gazdasági fegyver is", amely lehetőséget ad Ukrajnának, az ukrán társadalomnak és a vállalkozásoknak a fejlődésre. "Nagyon szeretnénk, hogy fejlődjön az üzlet, jöjjenek beruházások, és tudjuk, hogy az IMF mindig a megfelelő jelzéseket küldi tevékenységével" – írta az elnök a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

Denisz Smihal miniszterelnök Georgievával folytatott megbeszélését követően közölte a Telegramon, hogy Ukrajna egy új, többéves nagy program elindításával számol az IMF-fel, több mint 15 milliárd dollár értékben. "A tervek szerint az IMF-fel közös program két részből áll majd: azonnali pénzügyi támogatásból és a fellendülést elősegítő strukturális reformok támogatásából" - írta Smihal a Telegramon.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem látni a kiutat az ukrajnai háborúból és ez megbénítja az európai politikát

A kormányfő szerint azt kell először eldönteni, hogy az idő kinek dolgozik, mert ez a legfontosabb kérdés. Orbán Viktor erről Antalyában beszélt ahol Recep Tayyip Erdogan török államfő meghívására vesz részt az Antalyai Diplomáciai Fórumon (ADF).
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×