eur:
392.13
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter beszél a szíriai hivatali partnerével, Fejszál Mekdaddal tartott közös sajtóértekezletükön a moszkvai külügyminisztériumban 2022. augusztus 23-án.
Nyitókép: MTI/EPA/AFP pool/Natalija Kolesznyikova

Szergej Lavrov: Washington meg akarja ölni Vlagyimir Putyint

Az orosz külügyminiszter szerint Liz Truss volt brit miniszterelnök arról beszélt, hogy készen állnak egy atomcsapás elrendelésére.

„Washington ment a legmesszebbre: ott a Pentagon egyes meg nem nevezett tisztviselői valójában azzal fenyegetőztek, hogy lefejező csapást mérnek a Kremlre, itt valójában az orosz államfő fizikai megsemmisítésének veszélyéről beszélünk. Ha valakinek valóban van ilyen ötlete, akkor annak nagyon alaposan át kell gondolnia az ilyen tervek lehetséges következményeit” – mondta az orosz külügyminiszter a TASZSZ beszámolója szerint.

Az Index arról ír, hogy Szergej Lavrov emellett felidézte a nyugatról érkező konfrontatív jelzéseket a nukleáris területen. Állítása szerint Liz Truss, Nagy-Britannia volt miniszterelnöke a választás előtti vitában minden kétséget kizáróan kijelentette, miszerint készen áll egy atomcsapás elrendelésére, és a kijevi rezsim „provokációiról” is beszélt. Szerinte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beleegyezett abba, hogy a NATO-országok megelőző nukleáris csapásokat követeljenek Oroszország ellen.

Az orosz külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy az Egyesült Államok mindent megtesz az ukrajnai konfliktus erőszakosabbá tétele, valamint a konfliktus meghosszabbítása és erőszakosabbá tétele érdekében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×