eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Fotó: Madarasi Gyopár Panzió

Videó - Szinte már síelni lehetne Erdélyben, mutatjuk

Leesett a hó a Kárpátokban, Romániában. Az internetre sorra kerülnek fel a havas tájat mutató fotók és videók. A helyi közútkezelő szerint felkészültek a télre, amit a sajtó némi malíciával fogadott.

1000 méter felett egész komoly hó esett Erdélyben hétfőről keddre. A maszol.ro arról ír, hogy Máramaros megyében, a Radnai-havasokban található, több mint 1400 méter magas Borsai-hágón áthaladó 18-as országúton már hókotrókat kellett bevetni.

Az erdélyi hegyekben szeptember 24-ig sokkal hidegebb lesz, mint ilyenkor általában. A nappali csúcsértékek átlaga 4 és 8 fok között változik, éjszaka fagypont alá csökken a hőmérséklet. Az ezt követő napokban 4-5 fokkal nő a nappali csúcshőmérséklet. Esőre naponta számítani lehet, ezen a héten 1600 méter fölötti magasságban havazhat is - áll az előrejelzésben.

Az Országos Közútkezelő Társaság vezetője már most, szeptember 20-án bejelentette, hogy a meglepetéseknek vége, felkészültek a télre, jöhet a havazás, nem lesz fennakadás a közlekedésben - ez már a foter.ro portálon olvasható.

Cristian Pistol egy képviselőházi meghallgatáson arról beszélt, hogy 371 ezer tonna csúszásgátló és ipari sóra lesz szükség, ebből 71 ezer tonna már a raktárakban van, de a többi leszállítására is megvannak a szükséges szerződések. Az üzemanyaggal sem lesznek gondok, a szükséges 767 tonna gázolajból 710 már raktáron van. Bevetésre kész 823 hóeke és egyéb hóeltakarító jármű is, így tehát jöhet a tél, tiszták lesznek az utak.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×