eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: pixabay.com

Részeg orosz katona végezhetett két FSZB-tiszttel Herszonban

Az incidensben az őrmester is meghalt.

A Yahoo News szerint egy, a birtokába került orosz vizsgálat részletesen mutatja be, hogyan lőtte agyon egy orosz katona a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) két tisztjét, miután azok rajtakapták, hogy egyenruhában alkoholt fogyasztott – írja a Hvg.hu.

Mint olvasható, az FSZB három tisztje az oroszok által megszállt Herszonban, még két hónapja, június közepén besétált a Food Fuel kávézóba, ahol észrevettek két részeg orosz altisztet, egy tizedest és egy őrmestert, akik alkoholt kortyolgattak. Az FSZB tisztjei felelősségre vonták a katonákat, amiért egyenruhában isznak, mire az őrmester elővette a pisztolyát és belelőtt vele a földbe. Az egyik FSZB-tiszt megpróbálta elvenni tőle a fegyvert, mire a tizedes egy AK-74-es gépkarabéllyal tüzet nyitott a férfiakra, amit azok viszonoztak.

Az őrmester és két FSZB-tiszt is meghalt a lövöldözésben, ami miatt orosz katonai vizsgálat indult. A tizedest és az életben maradt FSZB tisztet eltérő súlyosságú sebekkel kórházba szállították.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×