eur:
395.5
usd:
366.66
bux:
65459.02
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Hszi Csin-ping kínai elnök (j) fogadja orosz hivatali partnerét, Vlagyimir Putyint Pekingben 2022. február 4-én. Putyin a 2022-es pekingi téli olimpia hivatalos megnyitójára érkezett a kínai fővárosba.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin

Putyin, Hszi Csin-ping és Zelenszkij is részt vehet a G20-csúcson

„Hszi Csin-ping eljön. Putyin elnök szintén jelezte részvételét” – fogalmazott Joko Widodo indonéz elnök a Bloomberg hírügynökségnek adott, pénteken közzétett interjújában.

A jakartai vezetés meghívta a november 15-én és 16-án rendezendő csúcsra Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt is, jóllehet Ukrajna nem tagja a G20-nak. Zelenszkij azt ígérte, részt vesz a találkozón, ha másként nem, virtuálisan.

Több vezető viszont korábban azt jelezte, nem vesz részt rajta, ha Putyin is ott lesz. Joe Biden amerikai elnök kijelentette, hogy véleménye szerint az orosz elnök nélkül kellene megtartani a csúcsot.

Az Oroszország indította ukrajnai háború nyomán Indonézia igyekezett közvetíteni a felek között. Widodo júniusban ellátogatott mind Ukrajnába, mind pedig Oroszországba annak érdekében, hogy elejét vegye a globális élelmiszerválságnak, hiszen Oroszország és Ukrajna egyaránt a világ legjelentősebb gabonaexportőrei közé tartozik.

Az indonéz államfő e héten azt mondta, Moszkva és Kijev elfogadta a „béke hídjaként” fellépő országának közvetítői szerepét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×