eur:
394.74
usd:
370.78
bux:
65491.46
2024. április 19. péntek Emma
Johnson & Johnson babahintőpor
Nyitókép: phoenix naturals

Rákkeltő lehet a babahintőpor, megszűnik a gyártás

A céggel szemben számos kártérítési per indult az USA-ban, mert a hintőpor állítólag rákot is okozhat.

A 444.hu arról tudósít, hogy súlyos döntést hozott a világ egyik legnagyobb kozmetikai cége. A Johnson & Johnson 130 év után módosítja egyik ikonikus terméke, a babahintőpor gyártását. Az eddig használt talkum helyett ezentúl kukoricakeményítő lesz a babapúder alapja. A cég két éve már csak ilyen babahintőport forgalmaz az USA-ban és Kanadában, de most az egész világra kiterjeszti a termék módosítását.

A J&J azért döntött így, mert óriási összegű kártérítési pereket indítottak ellene olyan nők, akik szerint a babahintőpor petefészekrákot okozott náluk. A talkumot ugyanis a földből bányásszák, és ennek során keveredhet bele bizonyos mennyiségű azbeszt is, ami viszont bizonyítottan rákkeltő anyag.

A portál azt írja: októberben a J&J létrehozott egy leányvállalatot, az LTL Managementet, amihez a talkummal kapcsolatos követeléseket rendelte. Később csődeljárás alá vonta, ami szüneteltette a folyamatban lévő pereket.

A csődbejelentés előtt 3,5 milliárd dollárnyi költség megfizetésére kötelezték a céget a különböző egyezségek és ítéletek nyomán. Az ügyek között volt olyan, amiben

22 nőnek több mint 2 milliárd dollárt ítéltek meg a leányvállalattal szemben

- olvashatjuk a 444.hu-n

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×