eur:
393.73
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Close up on woman legs feet standing on the electric kick scooter on the pavement wearing jeans and sneakers in summer day
Nyitókép: Miljan Živković/Getty Images

Svédország lesöpri a járdáról az e-rollereket - is

A türelmi idő a nyár végéig tart.

Szeptembertől tilos lesz elektromos rollerekkel járdán közlekedni - jelentette be a svéd kormány csütörtökön.

"A járdán száguldó elektromos rollerek már sok helyütt régóta problémát jelentettek. Most ez véget ér" - nyilatkozta Thomas Eneroth svéd infrastrukturális miniszter a rendelet bejelentésekor.

A szeptember 1-jétől hatályos szabályok értelmében pénzbírsággal büntethetik az elektromos rollerrel járdán közlekedőket, de ugyanígy szabálytalan lesz a rollereket járdán vagy bicikliúton leparkolni.

A rendelettel ugyanazok a szabályok vonatkoznak majd az elektromos rollerekre, mint a kerékpárokra és az elektromos biciklikre.

Stockholmban becslések szerint mintegy 12 ezer bérelhető elektromos roller van.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×