eur:
389.29
usd:
362.66
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Lábnyom egy egészségügyi felszerelés eldobott csomagolásán Bécs belvárosában 2020. november 3-án, miután előző este lövöldözés történt a Seitenstettengasse utcai zsinagóga közelében. Az imaházban ekkor nem voltak emberek, így egyelőre nem tudni, hogy ez volt-e a célpont. A merényletnek három ártatlan halálos áldozata van, két arra járó férfi és egy nő. A merénylő, akit a rendőrök lelőttek, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szimpatizánsa volt.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Moszkva: meghiúsították az Iszlám Állam terrorakcióját Sztavropolban

Elfogták a terrorszervezet egyik követőjét, a helyi közlekedési infrastruktúra egyik létesítménye ellen készített elő merényletet.

Őrizetbe vették a dél-oroszországi Sztavropolban az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egyik követőjét, aki merényletet tervezett a helyi közlekedési infrastruktúra egyik létesítménye ellen – közölte az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közönségkapcsolati központja.

Az FSZB közleménye szerint a gyanúsított az iszlamista terrorszervezet külföldről érkezett utasításai alapján cselekedett. A merényletre készülő férfi lakásán házi készítésű pokolgép összeszereléshez szükséges robbanóanyagot és "roncsoló elemeket" találtak.

A fogvatartott beismerő vallomást tett – tájékoztatott a biztonsági szolgálat. Terrorcselekmény előkészítése címén indult ellene eljárás.

Csütörtökön az FSZB azt közölte, hogy az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím félszigeten hiúsított meg IÁ-terrorcselekményt, és Szimferopolban őrizetbe vett egy orosz állampolgárt, aki a krími tatár iszlám önkéntes zászlóalj vezetőinek utasítására vasúti sínek felrobbantására készült. A zászlóalj részt vesz az orosz hadsereg elleni harcokban Ukrajnában.

Múlt hétfőn az FSZB az észak-kaukázusi Karacsáj-Cserkesz Köztársaság székvárosában, Cserkesszkben vett őrizetbe három orosz állampolgárt, akit szintén azzal gyanúsított meg, hogy az Iszlám Állam megbízásából készített elő merényletet.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×