eur:
392.16
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Digital generated image of semi transparent red COVID-19 cell with blue glowing omicron sign inside. Covid 19 omicron variant concept.
Nyitókép: Andriy Onufriyenko/Getty Images

Ausztráliában regisztrálták az első omikronos halálesetet

Egy idősotthoni lakó, más krónikus alapbetegséggel.

Ismét jelentősen nőtt Ausztráliában az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma az egészségügyi hatóságok keddi összesítése szerint, egy halálesetért pedig első ízben az omikron vírusvariánst tették felelőssé.

A hatóságok

hétfőn 10 269 új fertőzést és összesen öt halálozást jelentettek, azonban kiemelték azt is, hogy a kórházban ápoltak száma továbbra is alacsony.

Az omikron okozta halálesettel kapcsolatban elmondták, hogy az áldozat egy Új-Dél-Wales állambeli idősotthon lakója volt, aki más betegségekben is szenvedett.

Jóllehet a kormány nem kívánja megszakítani a fokozatos nyitást, néhány állam a saját hatáskörén belül ismét életbe léptetett több, korábban már megszüntetett korlátozást, például újra elrendelte a maszkviselést.

A növekvő esetszámok miatt jelentősen nőtt a karanténban lévők száma is, ami több szektor - köztük a légi forgalom és a szórakoztatóipar - visszaesését eredményezte, mivel számos ott dolgozó izolációra kényszerült.

A 23 milliós Ausztrália külső határai egyelőre továbbra is zárva tartanak,

bár a hazatérő állampolgárokra már nem vár kötelező karantén, a kormány pedig azt is bejelentette, hogy engedélyezni fogja a belépést a külföldi diákok és a szakképzett munkaerő számára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×