eur:
395.17
usd:
372.16
bux:
0
2024. április 17. szerda Rudolf
Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) kezet fog fehérorosz hivatali partnerével, Aljakszandr Lukasenkával Moszkvában 2021. szeptember 9-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Mihail Voszkreszenszkij

Oroszország és Fehéroroszország együttműködése új szintre lépett

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök a közös szövetségi állam integrációjának elmélyítéséről szóló megállapodást írt alá csütörtökön tartott videókonferenciájuk keretében.

A dokumentum 28 ágazati integrációs programról rendelkezik. Ezek a többi között különböző gazdasági területek jogharmonizációjával, közös pénzügyi és energetikai piacok létrehozásával, vállalkozások számára megteremtendő egyenlő feltételekkel, illetve szállítmányozási kérdésekkel foglalkoznak.

A dokumentumban célkitűzésként szerepel a közös ipari és mezőgazdasági politika kidolgozása, illetve megvalósítása is.

A közös szövetségi állam legfelsőbb államtanácsának ülésén ugyanakkor a két ország összehangolt katonai doktrínáját és migrációs politikáját, valamint a 2020-as és az idei első félév kereskedelmi-gazdasági együttműködésről szóló beszámolóját is jóváhagyták.

Szergej Sojgu orosz védelmi tárcavezető korábban felhívta a figyelmet arra, hogy a közös katonai doktrína kidolgozása a katonai fenyegetések, illetve a nyugati államok politikai-gazdasági nyomásgyakorlásának következménye.

A két vezető szerint ezzel Oroszország és Fehéroroszország együttműködése új szintre lépett.

Címlapról ajánljuk
Ijesztő méreteket ölt a szamárköhögéses esetek száma Csehországban

Ijesztő méreteket ölt a szamárköhögéses esetek száma Csehországban

Több mint 60 éve nem volt ennyi szamárköhögéses eset Csehországban, mint idén tavasszal. Az éve eleje óta még mindig terjedőben lévő betegség felkeltette az érdeklődést a védőoltás iránt, a cseh egészségügyi rendszer azonban nincs felkészülve ekkora keresletre. Az egészségügyi minisztérium azt ígéri, hogy a héten 100 ezer vakcinát szerez be külföldről, hogy megállítsa a betegség továbbterjedését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×