INFORÁDIÓ
2023. február 1. szerda
Ignác

alekszej navalnij

internet

honlap

internetfelügyelet

blokkolás

Blokkolta Alekszej Navalnij honlapját és sok másikat az orosz internetfelügyelet

Blokkolta Alekszej Navalnij honlapját és sok másikat az orosz internetfelügyelet

Infostart / MTI

Az ellenzéki politikus jelenleg két és fél éves börtönbüntetését tölti Oroszországban.

Az orosz internetfelügyelet (Roszkomnadzor) blokkolta Alekszej Navalnij bebörtönzött ellenzéki politikus honlapját (navalny.com) és további 48 olyan honlapot, amelyet vele kapcsolatban álló emberek vagy szervezetek tartanak fent – közölték Navalnij munkatársai.

A Roszkomnadzor hétfőtől blokkolja a Korrupcióellenes Küzdelem Alapítványához (FBK), valamint a jogutódjának számító Állampolgári Jogok Védelmének Alapítványához (FZPG), illetve a Navalnij-törzsek nevű mozgalomhoz köthető oldalakat – erről tájékoztatta a felügyelet a TASZSZ orosz hírügynökséget.

Az orosz internetfelügyelet tájékoztatása szerint a főügyészség hétfőn kérte az FBK-hoz, az FZPG-hez, valamint a Navalnij-törzsekhez köthető honlapok elérésének korlátozását a moszkvai városi bíróság júniusi ítéletére hivatkozva, amely előírta ezeknek a tevékenységeknek a beszüntetését és betiltását "szélsőséges tevékenységek folytatása" miatt.

Korábbi beszámolók szerint a hatóságok blokkolták a hozzáférést Navalnij RoszZSKH és RoszJAma nevű projektjeinek honlapjához is.

A Roszkomnadzor szerint miként arra a főügyészség is rámutatott, az említett internetes forrásokat "tiltott szélsőséges tevékenységek folytatására és népszerűsítésére" használják.

A Reuters hírügynökség szerint a fejleménnyel összefügghet az is, hogy Oroszországban szeptemberben parlamenti választásokat tartanak.

Navalnij csapata a közösségi médiában annak az aggodalmának adott hangot, hogy a hatóságok ezt követően az "okos szavazással" kapcsolatos honlapokra csapnak le. Az ilyen honlapokon tanáccsal látják el a választópolgárokat arra vonatkozóan: kire szavazzanak a kormányzó Egységes Oroszország párt legesélyesebb jelöltjével szemben.

A Navalnijhoz közel álló Leonyid Volkov közölte a Telegram közösségi oldalon: hamarosan ismertetik, hogy mi módon kerülik meg a hatósági blokádot.

Navalnij már a júniusi ítélethirdetést követően az Instagramon azt írta, hogy csapata alkalmazkodik majd a körülményekhez, és folytatja a küzdelmet a korrupció ellen, valamint az igazságos bíróságokért és a törvény előtti egyenlőségért.

Az ellenzéki politikus jelenleg két és fél éves börtönbüntetését tölti Oroszországban.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018