eur:
394.75
usd:
370.7
bux:
65114.77
2024. április 19. péntek Emma
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója (j2) könyökérintéssel köszöntik egymást a megbeszélésüket követő sajtótájékoztató előtt Budapesten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. április 21-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

WHO: minden engedélyezett vakcina jó a mutánsok ellen, de óvatosnak kell lennünk

Térségünkben hatvan százalékkal esett vissza az új megfertőződések száma az elmúlt hónapban – mondta Hans Kluge, a WHO európai igazgatója.

A koronavírus ellen az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által jóváhagyott minden vakcina véd minden vírusvariáns ellen – közölte a világszervezet, mindazonáltal óva intette az európaiakat attól, hogy elővigyázatlanul tervezzék meg külföldi utazásaikat.

"Még ha javul is a járványügyi helyzet Európában, a nemzetközi utazásoktól még tartózkodni kell az újabb bizonytalanságok, különösen az Indiából kiindult új variáns állandó fenyegetése miatt" – jelentette ki Hans Kluge, a WHO európai igazgatója. Catherine Smallwood, az európai részleg rendkívüli helyzetekkel foglalkozó vezetője hangsúlyozta, hogy az Indiából kiindult variáns veszélyessége még nem ismert, és hogy a járványnak még messze nincs vége.

A WHO adatai szerint

a Nyugat-Európától Közép-Ázsiáig terjedő térségben az utóbbi egy hónapban 60 százalékkal, 1,7 millióról 685 ezerre csökkent az új megfertőződések száma.

"Biztató a tendencia – mondta Kluge –, de továbbra is ébernek kell lennünk, mert ha újra nő a nemzetközi utasok száma, ha óvatlanul engedik meg ismét a tömegrendezvényeket, akkor ismét súlyosbodni fog a járvány.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×