eur:
392.94
usd:
367.96
bux:
66110.56
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Vlagyimir Putyin orosz elnök év végi sajtóértekezlete Moszkvában 2019. december 19-én.
Nyitókép: Jurij Kocsetkov

Továbbra is nagy a bizonytalanság a Putyin-Biden-csúcs körül

A két elnök találkozna, de nem tudni, hogy hol.

Nincs döntés a Vlagyimir Putyin orosz és a Joe Biden amerikai elnök között tartandó lehetséges csúcstalálkozó helyszínéről - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak csütörtökön Moszkvában.

"Továbbra sincs mit elmondani a lehetséges találkozóval kapcsolatban" - fogalmazott Peszkov.

Washington kezdeményezésére Putyin és Biden április 13-án telefonon beszélt egymással. Az eszmecsere során az amerikai államfő azt javasolta orosz hivatali partnerének, hogy az elkövetkező hónapokban találkozzanak egy harmadik országban. Később Biden elmondta, hogy egy nyáron Európában tartandó személyes tárgyalást kezdeményezett.

Az amerikai államfő június közepén Európába utazik, hogy az angliai Carbis Bayben részt vegyen a G7-csoport, majd Brüsszelben a NATO csúcstalálkozóján.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×