eur:
393.75
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinája beadás előtt a veszprémi Életöröm Idősotthonban 2021. január 16-án. Országszerte oltanak a 100 főnél nagyobb idősotthonokban a koronavírus ellen a hétvégén, 34 helyszínen 3400 embernek adják be a Moderna vakcináját.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Már idén is több oltást szállít a Moderna

Ezért nem csak az USA-ban, hanem Európában is fejleszt.

A Moderna bejelentette, hogy jövőre 3 milliárd koronavírus elleni vakcinát gyárt le, ennek érdekében felturbózza az amerikai és európai gyártókapacitásokat is – írta a Bloomberg híre alapján a Portfolio.

A norwoodi telephelyének kapacitását 50%-kal tervezi megemelni, ez a gyártóegység látja el a legtöbb Moderna-vakcinával az USA-t. A befektetéseknek köszönhetően A Lonza Csoport is meg tudja majd duplázni kapacitásait, amely Svájcban gyártja a főként Amerikán kívüli piacokra szállított vakcinákat. A tervek szerint a Spanyolországban működő gyár, a Laboratorios Farmaceuticos Rovi is több mint duplájára tudja majd növelni gyártását.

A fejlesztések 2021 végére, 2022 elejére zárulhatnak le. A gyártóhelyek jövőbeni kapacitása függ attól is, hogy milyen arányban kell a jelenlegi, magasabb dózisú vakcinákat gyártani és mekkora részt tesznek majd ki a gyermeke számára is beadható vakcinák, illetve az emlékeztető oltások gyártása (utóbbiak vélhetően alacsonyabb dózist tartalmaznak majd).

Mindemellett megemelték az idei gyártási minimumot 800 millió dózisra a korábbi 700 millióról. A 2021-es maximum továbbra is 1 milliárd dózis.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×