eur:
393.58
usd:
368.74
bux:
65802.09
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Dimitrisz Vecikasz Pixabay

A Szputnyik V-t is elfogadja a kedvelt üdülőhely

Az oltással, illetve a negatív PCR-teszttel rendelkezők nyaralhatnak Cipruson.

Ciprus május 10-től feloldja a kötelező karantént a teljesen beoltott, illetve negatív koronavírus-teszttel érkező külföldiek számára - jelentette be Szavvas Perdiosz turizmusért felelős államtitkár, akit a CNA félhivatalos hírügynökség idézett.

Mint mondta, a beutazás feltétele, hogy valakit teljesen immunizáltak, illetve három napnál nem régebbi negatív PCR-tesztet tud felmutatni.

Perdiosz hangsúlyozta, hogy

a Szputnyik V vakcinával töretént beoltást is elfogadják a szigeten, amelynek legfontosabb iparága a turizmus.

A szabályozás a schengeni övezet országaira, az Egyesült Államokra, Nagy-Britanniára, Izraelre, Egyiptomra, Katarra, az Egyesült Arab Emírségekre, Kanadára, Svájcra, Ausztráliára, és Új-Zélandra terjed ki - közölte a RIK közszolgálati televízió.

Konsztantinosz Joannu ciprusi egészségügyi miniszter egyébként pénteken jelentette be a járványügyi intézkedések szigorítását az éjszakai kijárási tilalom időtartamának kiterjesztésével a koronavírussal fertőzöttek számának hirtelen emelkedése miatt. A kormányzati elképzelések szerint április 26-tól május 9-ig zárva lesznek a fodrászok, az edzőtermek, a színházak, a kávézók, valamint a nem létszükségleti cikkeket árusító üzletek is. Az emberek csak munkavégzés céljából tartózkodhatnak a szabadban, akinek nincs engedélye erre, az naponta legfeljebb egyszer hagyhatja el az otthonát. A hatóságok kivételt fognak tenni május elsején, a görög ortodox húsvéti istentiszteletek alkalmával.

A mintegy egymillió lakosú Cipruson a járvány kitörése óta 62 349 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, akik közül 298-an hunytak el a a Covid-19 betegségben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×