eur:
393.74
usd:
364.9
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Koronavírus-teszthez szükséges mintát vesznek egy nőtől egy mobiltesztállomáson, Újdelhiben 2020. augusztus 11-én. Az 1,3 milliárd lakosú India a járvány által leginkább sújtott országok közé tartozik, az Egyesült Államok és Brazília után itt regisztrálták a világon a harmadik legtöbb esetet.
Nyitókép: Koronavírus-teszthez szükséges mintát vesznek egy nőtől egy mobiltesztállomáson, Újdelhiben 2020. augusztus 11-én. Az 1,3 milliárd lakosú India a járvány által leginkább sújtott országok közé tartozik, az Egyesült Államok és Brazília után itt regisztrálták a világon a harmadik legtöbb esetet. (MTI/EPA)

Koronavírus - India nem képes úrrá lenni a helyzeten

Rekord rekord hátán a járványadatokban. A fővárosban minden negyedik percben meghal egy covidos beteg.

Harmadik - egymást követő - napon döntött rekordot Indiában szombatra virradóra a koronavírus-járvány regisztrált fertőzöttjeinek napi növekménye.

Az ország egészségügyi minisztériuma 346 786 új fertőzöttet és 2624 halálos áldozatot jelentett, a statisztikák szerint pedig Újdelhiben minden negyedik percben meghal valaki a Covid-19-ben.

Beszámolók szerint a kormány katonai repülőgépekkel és vasúton szállít India távolabbi területeiről orvosi oxigént a főváros kórházaiba, Arvind Kedzsrival, Újdelhi főminisztere pedig a Narendra Modi miniszterelnök részvételével tartott pénteki megbeszélésen azt mondta, tragédia történhet, ha nem jutnak időben elég orvosi oxigénhez.

Az ország más államai is segítséget kértek kórházaik számára.

Bharat Bhusan Babu, az indiai védelmi minisztérium szóvivője pénteken bejelentette, hogy a hadsereg a koronavírussal fertőzött betegek lélegeztetéséhez szükséges oxigén hiánya miatt Németországból importál mobil oxigéntermelő üzemeket.

A mintegy 1,3 milliárdos, a világ második legnépesebb országának számító Indiában már 16,6 millió fertőzöttről tudni, a vírus okozta betegségnek 189 544 halálos áldozatát regisztrálták, ám a valós számok vélhetően ennél sokkal magasabbak.

Egyes egészségügyi szakértők úgy vélekednek, Indiában túl hamar lazítottak a járványügyi korlátozásokon azt követően, hogy az ország viszonylag enyhén vészelte át a járvány első hullámát, mások azonban a vírus új mutációit teszik felelőssé a drasztikusan megugrott számokért.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×