eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Az indonéz haditengerészet által 2021. április 21-én közreadott, dátummegjelölés nélküli kép a haditengerészet KRI Nanggala-402 német gyártmányú tengeralattjárójáról. Hadi Tjahjanto indonéz vezérkari főnök 2021. április 21-én bejelentette, hogy eltűnt az indonéz hadsereg egyik tengeralattjárója, fedélzetén 53 fővel. A haditengerészet jelenleg is keresi a tengeralattjárót; Indonézia a kutatáshoz Ausztrália és Szingapúr segítségét is kérte. A német gyártmányú tengeralattjáró éppen torpedógyakorlatot folytatott Bali szigetétől északra.
Nyitókép: MTI/EPA/Indonéz haditengerészet

Eltűnt egy tengeralattjáró, 53-an voltak a fedélzetén

Az inodnéz haditengerészet a kutatáshoz Ausztrália és Szingapúr segítségét is kérte - közölte Hadi Tjahjanto indonéz vezérkari főnök.

A KRI Nanggala-402 német gyártmányú tengeralattjáró éppen torpedógyakorlatot folytatott Bali szigetétől északra. A vezérkari főnök a Reuters hírügynökséghez eljuttatott üzenetben korábban közölte, hogy elvesztették a kapcsolatot tengeralattjáróval és keresik, csaknem 100 kilométerre Balitól. A járművel helyi idő szerint szerda hajnali fél 5 óta nem tudtak érintkezésbe lépni.

Magyar idő szerint kora délutánra kiderült: a tengeralattjáró 6-700 méter mélységben rekedhetett (specifikációja szerint ez a hajó a tengerszint alatt 500 méterig merülhet). A pontos helyét még nem tudják, de remélik, hogy a teljes személyzetet ki tudják majd menteni – írta a CNN Indonesia. A Reuters indonéz védelmi minisztériumi forrás alapján azt írta, hogy a légi kutatóegységek a jármű merülési régiójában olajfoltot láttak.

  • Az 1395 tonnás tengeralattjáró 1978-ban készült Németországban, és az indonéz kabinettitkárság honlapja szerint két éves karbantartáson esett át Dél-Koreában, ami 2012-ben fejeződött be.
  • Az ország haditengerészetének öt tengeralattjárója van.

Bár Indonézia próbálja korszerűsíteni védelmi képességeit, egyes, jelenleg is szolgálatban lévő eszközei elavultak, emiatt az elmúlt években több, halálos áldozatokat követelő baleset is történt, egyebek között különösen elavult katonai szállító repülőgépekkel.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×