eur:
393.78
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
2020. november 9-én közreadott kép a Pfizer multinacionális gyógyszergyártó cég logójáról a vállalat New York-i székházában 2015. november 23-án. A  Pfizer és a német Biontech közös közleménye szerint kilencven százalékban hatásos lehet az általuk kifejlesztett kísérleti oltóanyag a koronavírus ellen, miután befejezték a vakcinával végzett klinikai kísérletek utolsó, harmadik fázisát. Azonban felhívják a figyelmet, hogy ez nem jelenti még azt, hogy küszöbön áll a vakcina tömeges, kereskedelmi forgalmazása.
Nyitókép: MTI/AP/Mark Lennihan

Két és félmillió vakcina árával tartozhat Izrael a Pfizernek

Hírek szerint leállították a további oltóanyagok szállítását.

700 ezer koronavírus elleni vakcinát kellett volna a Pfizernek Izraelbe szállítani vasárnapra, de a cég leállította a szállítást, mert a már odaküldött 2,5 millió vakcina árát nem kapta meg – idézi az Hvg.hu az Insidert.

A Pfizer a Jerusalem Postnak úgy reagált: a tavaly novemberben kötött szerződésüket teljesítették, most azon dolgoznak az izraeli kormánnyal együtt, hogy újabb vakcinák szállításáról állapodjanak meg, amíg pedig ez a tárgyalás tart, a kiszállítás időpontjai is változhatnak.

A 9,3 millió lakosú Izraelben eddig 5,2 millióan kapták meg az oltás első dózisát, 4,8 millióan pedig már a másodikat is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×