eur:
389.94
usd:
363.83
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Koronavírus: elhunyt a választás napján kórházba szállított elnökjelölt Kongóban

Guy Brice Parfait Kolelas vasárnap került kórházba, az ott felvett videójában arról beszélt, hogy a halállal küzd.

Meghalt Guy Brice Parfait Kolelas, a kongói ellenzék elnökjelöltje, akit a koronavírus-fertőzés szövődményei miatt szállítottak kórházba vasárnap, a választás napján – közölte Justin Nzoloufoua, az ellenzéki vezető szóvivője hétfőn. A voksolás eredményét várhatóan a héten teszik közzé.

A 61 éves politikus legutóbb egy videót tett közzé a közösségi médiában, amelyben híveinek arról beszélt, hogy "a halállal küzd". Az elnökjelölt lélegeztetőmaszkban és karjára csatolt vérnyomásmérővel feküdt egy kórházi ágyon. Tanácsadói később közölték, hogy az ellenzéki vezetőt Franciaországba szállították további kezelésre.

Nzoloufoua közölte, hogy a kongói hatóságok kérvényezték Kolelas holttestének hazaszállítását.

Kolelas, aki a voksok 15 százalékát szerezte meg a 2016-os választáson, most várhatóan másodikként végzett a megszakítással több mint 36 éven át hivatalban lévő Denis Sassou N'Guesso elnök mögött.

Az ellenzéki politikus az utóbbi napokban különösen élesen bírálta a hivatalban lévő elnököt, mondván rendőrállammá tette a Kongói Köztársaságot.

Sassou N'Guesso az afrikai kontinens harmadik leghosszabban hivatalban lévő államfője, aki először 1979 és 1992 között volt elnök, majd 1997-től tölti be ismét ezt a posztot.

Az 5,2 millió lakosú országban eddig alig tízezer fertőzöttet azonosítottak, közülük 134 halt meg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×