eur:
368.88
usd:
344.93
bux:
48800.45
2023. június 8. csütörtök Medárd
A Világgazdasági Fórum által közreadott, videofelvételről készített képen Hszi Csin-ping kínai elnök videokonferencia keretében vesz részt a Világgazdasági Fórumon a svájci Davosban 2021. január 25-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Világgazdasági Fórum/Pascal Bitz

Kína durva lépésre szánta el magát a BBC-vel szemben

Az illetékes kínai hatóság letiltotta a BBC brit műsorszolgáltató globális televíziós hírcsatornája, a BBC World News sugárzását, súlyos jogsértésekre hivatkozva.

A rádiókat és televíziókat felügyelő szerv szerint a BBC World News súlyosan megsértette a Kínáról szóló hírekre vonatkozó szabályokat, amelyek előírják "a helytálló és pártatlan" tájékoztatást, sértette Kína nemzeti érdekeit és aláásta a nemzeti egységet.

Mivel az adó nem felel meg a külföldi csatornák műsorára vonatkozó követelményeknek, nem folytathatja tevékenységét kínai területen – indokolta döntését a hatóság. Ez azt is jelenti, hogy a következő évre irányuló működési kérelmét sem fogják elfogadni.

A BBC World News a legtöbb kínai televíziós kábelszolgáltató kínálatában eddig sem szerepelt, de fogható volt egyes szállodákban, és rezidenciákon is. A Reuters hírügynökség két Kínában dolgozó tudósítója közölte, hogy már most nem tudják fogni az adást.

A BBC "kiábrándítónak" minősítette a pekingi döntést.

"A BBC a világ legmegbízhatóbb adója a nemzetközi hírek területén, és a világ minden tájáról hiteles, elfogulatlan tájékoztatást ad félelem és szívességtétel nélkül" – írta a társaság.

Előzőleg, február 4-én a brit médiaszabályzó testület visszavonta a kínai CGTN televíziós adó sugárzási engedélyét, miután egy vizsgálat szabálytalanságot tárt fel a licenc kiadásában.

Londoni reagálásában Dominic Raab brit külügyminiszter "a médiaszabadság elfogadhatatlan korlátozásának" nevezte a lépést, amely szavai szerint "csak rontani fogja Kína megítélését a világban''.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

"Én vagyok az elnök, és ennek megfelelően adok utasításokat. Semmi ilyesmit nem tett Ukrajna. Soha nem cselekednék így" – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij az Axel Springernek, a Politico anyavállalatának, adott exkluzív interjúban az Északi Áramlat ukrán hátterű felrobbantásával kapcsolatban, amelyről tegnap közölt új, minden eddiginél részletesebb információkat a Washington Post.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×