eur:
392.9
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A Világgazdasági Fórum által közreadott, videofelvételről készített képen Hszi Csin-ping kínai elnök videokonferencia keretében vesz részt a Világgazdasági Fórumon a svájci Davosban 2021. január 25-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Világgazdasági Fórum/Pascal Bitz

Kína durva lépésre szánta el magát a BBC-vel szemben

Az illetékes kínai hatóság letiltotta a BBC brit műsorszolgáltató globális televíziós hírcsatornája, a BBC World News sugárzását, súlyos jogsértésekre hivatkozva.

A rádiókat és televíziókat felügyelő szerv szerint a BBC World News súlyosan megsértette a Kínáról szóló hírekre vonatkozó szabályokat, amelyek előírják "a helytálló és pártatlan" tájékoztatást, sértette Kína nemzeti érdekeit és aláásta a nemzeti egységet.

Mivel az adó nem felel meg a külföldi csatornák műsorára vonatkozó követelményeknek, nem folytathatja tevékenységét kínai területen – indokolta döntését a hatóság. Ez azt is jelenti, hogy a következő évre irányuló működési kérelmét sem fogják elfogadni.

A BBC World News a legtöbb kínai televíziós kábelszolgáltató kínálatában eddig sem szerepelt, de fogható volt egyes szállodákban, és rezidenciákon is. A Reuters hírügynökség két Kínában dolgozó tudósítója közölte, hogy már most nem tudják fogni az adást.

A BBC "kiábrándítónak" minősítette a pekingi döntést.

"A BBC a világ legmegbízhatóbb adója a nemzetközi hírek területén, és a világ minden tájáról hiteles, elfogulatlan tájékoztatást ad félelem és szívességtétel nélkül" – írta a társaság.

Előzőleg, február 4-én a brit médiaszabályzó testület visszavonta a kínai CGTN televíziós adó sugárzási engedélyét, miután egy vizsgálat szabálytalanságot tárt fel a licenc kiadásában.

Londoni reagálásában Dominic Raab brit külügyminiszter "a médiaszabadság elfogadhatatlan korlátozásának" nevezte a lépést, amely szavai szerint "csak rontani fogja Kína megítélését a világban''.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×