eur:
390.85
usd:
366.61
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Védőruhába öltözött egészségügyi dolgozó egy tesztállomáson a düsseldorfi repülőtéren 2020. július 27-én. A német repülőtereken felállított tesztállomásokon ingyenes koronavírus-tesztnek vetik alá a kockázatos térségekből érkező utasokat. Németországban eddig 206 741 fertőzöttje és 9203 halálos áldozata van a koronavírusnak.
Nyitókép: MTI/AP/Martin Meissner

Drámai figyelmeztetést adtak ki Németországban

Hetekig tarthat még a koronavírus-járvány második hullámának erősödése Németországban, és nagyon valószínű, hogy már megérkezett a vírus Nagy-Britanniában azonosított új, erősebben fertőző változata - mondta a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) vezetője.

Lothar Wieler tájékoztatóján hangsúlyozta, hogy Németország a járvány eddigi legsúlyosabb szakaszában tart, a vírus terjedését pedig csak a fertőzésveszéllyel járó érintkezések visszaszorításával lehet feltartóztatni. Ezért mindenkinek a lehető legszűkebb családi körben kell eltöltenie az ünnepeket, és mellőzni kell az utazást.

"Nehéz hetek következnek, ne tegyük őket még nehezebbé"

- mondta az RKI elnöke. Rámutatott, hogy a december elején megszigorított korlátozások egyelőre nem eredményeztek trendfordulót, az új fertőződések és a járvány halálos áldozatainak száma továbbra is emelkedik, és kritikus szintet ért el az egészségügyi ellátórendszerre nehezedő teher.

Ráadásul nemcsak az intenzív osztályok kezdenek megtelni, más osztályokon is "egyre ritkábban vannak szabad ágyak", és sok kórház átállt szükséghelyzeti üzemmódra, mert egyre több orvos fertőződik meg az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2)- mondta a szakember.

Arról is szólt, hogy a SARS-CoV-2 Nagy-Britanniában azonosított, az eddigieknél jóval fertőzőképesebb mutációja megérkezhetett Németországba. Adatok erről egyelőre nincsenek, de "nagyon nagy a valószínűsége" annak, hogy a vírusvariáns észrevétlenül bejutott az országba - mondta Lothar Wieler.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×