eur:
393.61
usd:
369.34
bux:
65730.6
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Életnagyságú, ezúttal műanyagból készített üveggömbben egy Mikulás a dániai Aalborg állatkertjében 2020. november 13-án. A Mikulást a koronavírus-járvány miatt választja el műanyag fal a látogatóktól.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/Henning Bagger

Három északi ország is lezárja reptereit az Egyesült Királyság előtt

Norvégia, Dánia és Finnország is leállítja a közvetlen légi közlekedést az Egyesült Királyságból az új típusú koronavírus fertőzőbb variánsa miatt.

A norvég és a dán intézkedés egyelőre 48 órára érvényes, de meghosszabbítható. Dániában eddig kilenc, november közepe óta levett mintávban mutatták ki a vírus új változatát.

"A cél az, hogy áttekinthessük a helyzetet, amely a vírus mutációja miatt állt elő, és meghozhassuk kellő intézkedéseket" – mondta Bent Hoie norvég egyészségügyi miniszter.

A finn távközlési és közlekedési hatóság tájékoztatása szerint Finnországba hétfő déltől 14 napon át nem lehet berepülni az Egyesült Királyságból. Ott egyelőre nem észlelték az új vírusvariánst.

Az Egyesült Királyságból Norvégiába érkezőknek két szűrővizsgálaton kell átesniük. Egy tesztet legkésőbb az országba érkezést követő 24 órán belül el kell végezni, a másodikat pedig legkorábban egy héttel később. Aki az elmúlt két hétben érkezett a szigetországból, annak is tesztet kell végeztetnie "amilyen gyorsan csak lehet". Emellett kivétel nélkül 10 napra karanténba kell vonulniuk és értesíteniük kell a helyi önkormányzatot.

Az új vírusváltozat miatt több európai ország és Kanada is leállította a légi közlekedést az Egyesült Királyságból.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×