INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 25. péntek
Eufrozina, Kende

fehéroroszország

oroszország

szergej sojgu

Moszkva, 2018. május 9.Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter érkezik nyitott autóban a győzelem napi díszszemlére a moszkvai Vörös téren 2018. május 9-én. Oroszországban ezen a napon ünneplik a náci Németország felett a II. világháborúban aratott győzelem 73. évfordulóját. (MTI/EPApool/Makszim Sipenkov)

Katonai együttműködésről tárgyal az orosz védelmi miniszter Minszkben

Infostart / MTI

Szergej Sojgu védelmi miniszterrel az élén orosz katonai delegáció érkezett szerdán Minszkbe.

A szűkszavú hivatalos közlés szerint a látogatás célja Fehéroroszország és Oroszország közötti kétoldalú katonai együttműködés kérdéseinek megvitatása. A két ország részvételével egyébként jelenleg hadgyakorlat folyik Szláv testvériség - 2020 kódnéven.

Minszk és Moszkva a két országból álló Szövetségi Állam, illetve a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete keretében is katonai szövetségese egymásnak.

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök szerdán a parlament tagjaival és az állami intézmények vezetőivel megtartott találkozóján "mítosznak" nevezte azt a narratívát, miszerint Fehéroroszországban spontán önszerveződés eredményeként forradalmi helyzet jött létre. Mint mondta, a jelenség nem új és emlékeztetett rá, hogy a kilencvenes években hasonló események zajlottak le az országban.

A minszki belügyminisztérium szerdai tájékoztatása miatt 43 ember ellen indult bűnvádi eljárás hivatalos személy elleni erőszak címén, közülük 21 embert pedig gyanúsítottként kezelnek konkrét bűncselekmény elkövetése miatt, és az esetükben fennállhat a szabadságvesztés lehetősége. További 36 ember ellen szabálysértési eljárás indult. A tárca szerint augusztus 9-étől kezdve (az elnökválasztás napjától) mintegy 300 rendőr adatai kerültek ki az internetre. A rendőrség több mint 250 munkatársa és családtagja lett ezáltal nyomásgyakorlásnak kitéve. A belügyminisztérium korábban bejelentette, hogy a rendőrség munkatársait, valamint családtagjaikat érő minden fenyegetés, rágalmazás, sértegetés, valamint személyes adataikkal való visszaélés eseteit rögzítik.

Nyitókép: MTI/EPApool/Makszim Sipenkov
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018