eur:
394.43
usd:
371.48
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Mentőorvosok ellátnak egy férfit, akit meglőttek az Oregon állambeli Portlandben 2020. augusztus 29-én, miközben Trump-párti demonstrálók több száz járművel konvojban vonultak át a városon, és keveredtek összetűzésbe baloldali ellentüntető csoportokkal. A férfi később életét veszítette. A rendőrség nem erősítette meg, hogy a gyilkosság közvetlenül összefüggésbe hozható lenne a demonstrációkkal.
Nyitókép: MTI/AP/Paula Bronstein

Lelőttek egy férfit egy portlandi tüntetés alatt

Agyonlőttek az Egyesült Államokban egy férfit az Oregon állambeli Portlandben, miközben Donald Trump amerikai elnök támogatói és bírálói tüntetéseket tartottak a városban - jelentette a helyi sajtó.

Becslések szerint mintegy 2500 Trump-párti demonstráló több száz járművel konvojban vonult át a városon, és a menet összetűzésbe keveredett baloldali ellentüntető csoportokkal. Nem világos, pontosan milyen események vezettek a lövések eldördüléséhez, és a rendőrség nem erősítette meg, hogy a gyilkosság közvetlenül összefüggésbe hozható lenne a demonstrációkkal.

Az áldozat a hírek szerint a Trump-párti menet tagja volt. A rendőrség vizsgálja az incidenst, nem közölték, ki lehetett az elkövető.

Portlandben rendszeresek a tüntetések azóta, hogy május végén Minneapolisban egy afroamerikai férfi meghalt egy brutális rendőri intézkedés következtében. Szerte az Egyesült Államokban heteken keresztül tömegek tüntettek a feketék elleni rendőri túlkapások miatt.

Szerdán a Wisconsin állambeli Kenoshában tört ki lövöldözés tüntetők között, akkor két ember vesztette életét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×