eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Donald Trump amerikai elnök a Fehér Ház vírusellenes munkacsoportjának sajtótájékoztatóján a washingtoni Fehér Ház James Brady sajtószobájában 2020. március 14-én. Trump bejelentette, hogy átesett az újkoronavírus-teszten, a lánya és tanácsadója, Ivanka Trump pedig önkéntes karanténba vonult.
Nyitókép: MTI/AP/Alex Brandon

Donald Trump hivatalosan is elnökjelölt - de mi jön most?

Az elemző szerint biztonsági játékot játszott a hivatalos elnökjelöltté válás pillanatában az amerikai elnök, ám pártesemény helyszínének használt egy szövetségi kormányzati területet. A részletek Kaló Mátétól.

Egységesen támogatják a Republikánus Párt prominensei Donald Trump elnökjelöltségét és politikáját - mondta az InfoRádiónak nyilatkozva Kaló Máté. A külpolitikai elemző jelezte, ez korábban nem mindig volt így.

Ismert, a jelenlegi elnök formálisan csütörtökön fogadta el az elnökjelöltséget a republikánusok konvenciójának utolsó napján mondott beszédében.

"Újdonságokat aligha hallhattunk a beszédéből, de fontos körítése volt, hogy a Fehér Háztól délre, a gyepről hangzott el; nagyon szokatlan és rendhagyó helyszín, hiszen pártrendezvények megtartásához a szövetségi kormányzat területeit nem szokták használni. Nyilván emiatt sok kritika is érte Trumpot, aki ezzel szokása szerint nem igazán törődött" - fejtegette Kaló Máté.

A beszéddel kapcsolatban azért még elmondta, Trump "biztonsági játékot játszott", mondhatni felolvasta a beszédét a klasszikus slágertémákkal, úgy mint

  • gazdasági növekedés
  • Kína-ellenesség
  • a bevándorlás visszaszorítása
  • törvény- és rendpártiság
  • az amerikai életmód megvédése - Joe Biden antitéziseként.

Kaló Máté szerint feltűnően keveset beszélt az újrázni kívánó elnökjelölt a koronavírus-járványról, és az azt követő gazdasági recesszióról, vagyis komoly sikertörténetnek "adta el" az elmúlt négyéves kormányzást.

"Ami által utalt rá, az a Kína általi negatív globális hatások, ebben a kontextusban hozta elő" - tette hozzá.

Republikánus vezetők is beszéltek az elmúlt vezetők, ezen beszédek fő üzenete az volt, hogy "hűséges a párt Trumphoz", ami nem volt mindig ennyire egyértelmű, de úgy néz ki, hogy mégis valós alternatívája lehet Joe Bidennak és a nem túl aktív demokrata kampánynak.

"Akármekkora botrányhős is Donald Trump, a mellette kiálló, kortesbeszédet mondó szereplők mégis arra világítottak rá, hogy a hibái ellenére mégis miért Trumpot kell támogatni" - mondta.

Ismert, Joe Biden a közvélemény-kutatások szerint jelentős előnyben van Donald Trumppal szemben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×