eur:
394.33
usd:
370.43
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Most dán vágóhíd lett gócpont

Eddig 79 koronavírussal fertőzöttet azonosítottak Dániában a Danish Crown húsipari vállalat ringstedti vágóhídján.

A cég közlése szerint 17 újabb esetet mutattak ki a dolgozók között szombat óta. A járvány megfékezése érdekében minden dolgozó testhőmérsékletét mérni fogják. Háromszáz alkalmazottat hétfőn tesztelnek az új típusú koronavírusra.

A Danish Crown csaknem egy hete értesült az első fertőzöttről ringstedti üzemében, ahol hetente normális esetben mintegy 35 ezer sertést dolgoznak fel, időközben azonban a termelés jelentősen csökkent.

Az üzemben egy mobil teszt-központot is létrehoztak, ahol a dolgozókat hetente fogják tesztelni az elkövetkező hét hétben.

A dpa német hírügynökség felidézte a Tönnies húsipari vállalat észak-rajna-vesztfáliai Rheda-Wiedenrückben található létesítményének esetét, amelyet csaknem négy hétre le kellett állítani júniusban miután kiderült, hogy a cég több mint 1500, főleg kelet-európai alkalmazottja kapta el az új koronavírust. A történtek komoly vitát váltottak ki a vágóhídon foglalkoztatott emberek munkakörülményeiről és szállásáról.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×