eur:
393.94
usd:
369.22
bux:
65720.4
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Munkások tisztítják a falat egy kijevi aluljáróban 2020. május 22-én, a koronavírus-járvány idején. Ukrajnában továbbra sem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése, de ettől a naptól kezdve a régiók megkezdhetik a korlátozások enyhítését, attól függően, hogy az adott térségben hány fertőzött van.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Koronavírus - kedvezőbb hírek jöttek hírek Ukrajnából

A korábbi napok magas, 800-nál is nagyobb növekménye után hétfőre második napja regisztráltak kevesebb új koronavírusos beteget Ukrajnában, ezúttal 651-et - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített napi tájékoztatóján.

A megelőző napon is alacsonyabb volt a növekmény nyolcszáznál, vasárnapra 731 új fertőzéses esetet azonosítottak. Ukrajnában már korábban is általában alacsonyabbak voltak a hétvégéről jelentett adatok a hétköznapokon mérteknél. Ezt egy hete Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester azzal indokolta, hogy a hétvégén kevesebb beteg fordul orvoshoz, mint hétköznap, valamint kevesebb tesztet is végeznek.

Az újonnan azonosított esetekkel együtt a járvány kitörése óta igazolt fertőzöttek száma elérte az 59 493-at. Az elmúlt napban az elhunytak száma 13 újabb halálos áldozattal 1498-ra nőtt, miközben eddig 31 439-en gyógyultak meg, közülük 560-an az elmúlt napban. Az aktív betegek száma 26 556-ra emelkedett.

Az egészségügyi dolgozók körében újabb 27-nél diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést. Az elmúlt napban 134 Covid-19-beteget kellett kórházba szállítani.

A legtöbb új beteget, 115-öt, ismét az ország legfertőzöttebb régiójából, a nyugat-ukrajnai Lviv megyéből jelentették, a második legtöbbet, 86-ot pedig Kárpátaljáról. A napi új fertőzöttek tekintetében a harmadik helyre a főváros, Kijev került 77 új beteggel.

  • Lviv megyében az azonosított fertőzöttek száma elérte a 8115-öt, közülük eddig 209-en haltak bele a betegségbe, és 1605-en gyógyultak meg.
  • Kijevben az igazolt fertőzöttek száma 6961-re nőtt, a halálos áldozatoké 128, a gyógyultaké 2387.
  • Kárpátalján 4440 beteget regisztráltak a járvány kitörése óta, közülük 155-en haltak meg,1554-en győzték le a kórt.

Az egészségügyi tárca hétfői jelentése alapján az országban nyolc megye - köztük Kárpátalja - továbbá Kijev nem áll készen arra, hogy a karanténkorlátozások enyhítésének következő szakaszába léphessen. Ukrajnában május 22-étől úgynevezett adaptív karantén van érvényben, ami azt jelenti, hogy régiónként eltérő korlátozások vannak érvényben az aktív betegek, valamint az elvégzett tesztek számától, a fertőzés terjedésének dinamikájától és a kórházi ágyak leterheltségétől függően.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Megint ütöttek egyet a forinton

Megint ütöttek egyet a forinton

Szerdán gyengült a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is tovább tudott erősödni a forint, egészen 392-ig jutott az euróval szemben, itt azonban elfogyott a lendület és már délelőtt 394 közelébe visszaütötték a magyar fizetőeszközt. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×