eur:
393.92
usd:
368.24
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Védőmaszkot viselő pincér és vendégek a Caffe Florian teraszán, a velencei Szent Márk téren 2020. június 12-én, miután a koronavírus-járvány miatt három hónapos zárva tartást követően az egyik legrégebbi  olasz vendéglátóhely újranyitott.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Andrea Merola

Március óta nem kaptak ilyen jó hírt az olaszok

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban érkezett kedvező adat, de nem minden örömteli ugyanakkor, hiszen az újonnan megbetegedettek száma ismét növekszik.

Március 2. óta nem volt annyira alacsony a kórházban kezelt koronavírus-fertőzött betegek száma, mint csütörtökön. Az újonnan fertőzöttek száma azonban az utóbbi négy napban fokozatosan emelkedett.

A kórházban tartózkodó Covid-19 betegek száma 963-ra süllyedt, ilyen kevesen csak a járvány második hetében voltak. Intenzív osztályon már csak 82 beteg van. A járvány tetőzésének időszakában, április 4-én több mint 29 ezer beteg volt kórházban és több mint négyezren az intenzíven. Jelenleg tizenegy tartományban nincsen intenzív osztályon kezelt koronavírus-fertőzött.

Az aktív fertőzöttek száma 15 060-ra csökkent, de az újonnan fertőzöttek száma egymás utáni negyedik nap is emelkedett, 201 esettel a korábbi 187 után. A gyógyultak száma meghaladja a 191 ezret, a halottaké elérte a 34 818-t. Egy nap alatt harminc beteg halt meg a szerdai huszonegy után. A gyógyultakat és halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 240 961-et.

Az új fertőzöttek majdnem felét Lombardia tartományban szűrték,

ahol huszonegyen haltak meg a korábbi hat után.

Külföldieket várnak az üdülőhelyek

Az Adriai-tengerre néző északkeleti Veneto, Friuli - Venezia Giulia és Emilia Romagna tartomány közös, német nyelvű reklámmal igyekszik csalogatni a németországi és ausztriai turistákat. Vitát váltott ki a déli Calabria ellenreklámja, amely szerint a turisták jobban teszik, ha nem a járványtól sújtott adriai üdülőhelyeket, hanem az ettől távolabbi és biztonságosabb calabriai strandokat keresik fel.

Lorenza Lain a velencei szállodások szövetségének pénztárosa a La Stampa napilapnak elmondta, a hotelszobák felét talán szeptemberre tudják ismét vendégekkel megtölteni. A legtöbbet költő amerikai, orosz és kínai turisták legalább 2021-ig esedékes távolmaradása azonban jelentős bevételkiesést jelent.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×