INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

koronavírus

japán

egészségügy

Védőmaszkos járókelők egy tokiói pályaudvaron 2020. április 6-án. Abe Sindzó japán miniszterelnök bejelentette, hogy Tokióban és hat másik prefektúrában korlátozott kijárási tilalmat vezetnek be a koronavírus-járvány elleni védekezéképpen.

Japánban is megugrott a koronavírusos esetszám

Infostart / MTI

Japánban a május eleji szintre emelkedett ismét a koronavírussal újonnan megfertőzöttek száma, de nem készülnek az akkorihoz hasonló szükségintézkedésekre - közölte csütörtökön a kormány képviselője.

A megállapított 193 új fertőzés mintegy felét, 107 esetet Tokióban szűrték ki. Koike Juriko, a város kormányzója egyebek között arra kérte a 14 millió lakost, hogy ne látogassa az éjszakai szórakozónegyedeket.

Tokióban nagyfokú készültségre van szükség a koronavírus továbbterjedésének elkerüléséhez

- mondta egy sajtótájékoztatón.

Japánban eddig 19 700 fertőzést regisztráltak és 990-en haltak meg a vírus miatt. A kormány június közepén visszavonta azt az ajánlását, hogy a lakosság lehetőleg ne lépje át a prefektúrák - közigazgatási egységek - határát, az új esetek szaporodása összefügghet a lazítással.

Szuga Josihide, a kormány titkára azt mondta, hogy nem tervezik a rendkívüli helyzet ismételt bevezetését, amely egy hónapig tartott, és május 25-én fejeződött be országos szinten. Az időszak végén már csak Tokióban és négy prefektúrában volt érvényben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA/Majama Kimimasza
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018