eur:
394.07
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Védőmaszkos járókelők egy tokiói pályaudvaron 2020. április 6-án. Abe Sindzó japán miniszterelnök bejelentette, hogy Tokióban és hat másik prefektúrában korlátozott kijárási tilalmat vezetnek be a koronavírus-járvány elleni védekezéképpen.
Nyitókép: MTI/EPA/Majama Kimimasza

Japánban is megugrott a koronavírusos esetszám

Japánban a május eleji szintre emelkedett ismét a koronavírussal újonnan megfertőzöttek száma, de nem készülnek az akkorihoz hasonló szükségintézkedésekre - közölte csütörtökön a kormány képviselője.

A megállapított 193 új fertőzés mintegy felét, 107 esetet Tokióban szűrték ki. Koike Juriko, a város kormányzója egyebek között arra kérte a 14 millió lakost, hogy ne látogassa az éjszakai szórakozónegyedeket.

Tokióban nagyfokú készültségre van szükség a koronavírus továbbterjedésének elkerüléséhez

- mondta egy sajtótájékoztatón.

Japánban eddig 19 700 fertőzést regisztráltak és 990-en haltak meg a vírus miatt. A kormány június közepén visszavonta azt az ajánlását, hogy a lakosság lehetőleg ne lépje át a prefektúrák - közigazgatási egységek - határát, az új esetek szaporodása összefügghet a lazítással.

Szuga Josihide, a kormány titkára azt mondta, hogy nem tervezik a rendkívüli helyzet ismételt bevezetését, amely egy hónapig tartott, és május 25-én fejeződött be országos szinten. Az időszak végén már csak Tokióban és négy prefektúrában volt érvényben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×