eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az új koronavírus romániai gyors terjedése miatt asszisztensek kérdezik ki az érkező betegeket a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház kapujában felállított elővizsgálati sátornál 2020. március 16-án. Csak azok léphetnek be az intézmény területére, akiknél a kikérdezés után nem feltételezhető a koronavírus-fertőzés. Ellenkező esetben külön eligazítást, vagy ellátást kap az illető személy.
Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Gyorsított a járvány Romániában

Az utóbbi 24 órában 450-nel nőtt az azonosított fertőzöttek száma. A járvány áprilisi tetőzése idején is csak három, a múlt héten pedig egy olyan nap volt, amikor ennél több fertőzést diagnosztizáltak egyetlen nap alatt.

A fertőzések számának növekedése június elején, a rendkívüli állapot, illetve a kijárási és gyülekezési korlátozások fokozatos feloldása nyomán kezdett ismét erősödni, azóta pedig megduplázódott. Június 10-én még 164 volt a naponta diagnosztizált, új esetek utóbbi két heti átlaga. Ez a mutató azóta folyamatosan emelkedik, csütörtökön pedig elérte a 325-öt. A csütörtökön regisztrált adat csaknem 30 százalékkal haladja meg a járvány első tetőzését idéző mostani átlagot.

Az utóbbi 24 órában 20 koronavírusos beteg vesztette életét Romániában:

ez is 25 százalékkal magasabb a jelenlegi átlagnál és több mint kétszerese az egy hónapja regisztrált napi halálozási adatnak.

A betegség romániai megjelenése óta 27 746 embernél mutatták ki a koronavírust, közülük 19 363-at gyógyultnak nyilvánítottak, 1687-en pedig életüket vesztették. Napról napra növekszik a súlyos esetek száma is: míg egy hónapja kevesebb mint 150, csütörtökön 237 koronavírusos beteget ápoltak intenzív osztályon.

A betegség terjedése miatt a bukaresti kormány elhalasztotta a július elsejére várt további lazításokat, így továbbra sem nyithattak ki a beltéri vendéglátóhelyek. A hatóságok bírságolással próbálják fegyelmezni azokat, akik megszegik a távolságtartási és higiéniai előírásokat, a beltéri maszkviselési kötelezettséget: az utóbbi 24 órában 345 kihágásért róttak ki átlagosan 394 lejnyi (28 500 forint) büntetést.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×